bezár
 

zene

2018. 08. 25.
A magyar népdal napja ötödször Martonvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar népdal napja ötödször Martonvásáron Immár ötödik alkalommal rendezik meg Martonvásáron A magyar népdal napját. A kétnapos esemény szeptember 15-16-án lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.

A magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált. 

A nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Zenekar ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz.

Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

Szeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában. A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a Moha és Páfrány című cseh mesejáték történetével várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa vív Kolbász-párbajt: a lengyel kielbasa, a szlovák klobása, a cseh utopenec és a magyar kolbász kóstolással kísért nemzetközi gasztroshowja várja a közönséget.

Fellép a V4-programban az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara, koncertet ad a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová, a fesztivált a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátok című előadása zárja.

A magyar népdal két napján lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, Hungarikum Udvar, gasztronómia újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató, élő rádiós kívánságműsor és egy ötszáz fős gyerekkórus is fellép.

Az esemény szervezője a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ, a Martonvásári Kulturális Egyesület, a Fonó, Martonvásár Város Önkormányzata és Kunos Tamás művészeti vezető.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
Mozart in the Jungle
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.

Más művészeti ágakról

Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
Háttérinterjú Osváth Gáborral a fiatal magyar filmről, pályakezdésekről, motivációról
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés