bezár
 

art&design

2018. 10. 04.
Modem Impressziók: több mint 40 ezer látogató Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Modem Impressziók: több mint 40 ezer látogató Debrecenben Három és fél hónap alatt több mint 40 ezer látogatót fogadott az Impressziók című kiállítás a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban.

Papp László debreceni polgármester elmondása szerint az Impressziók a Modem eddigi történetének legnagyobb művészeti értékű tárlata, a legtöbb látogatót vonzó kiállítások egyike. A polgármester büszke arra, hogy el tudták hozni a városba ezeket a remekműveket, amelyekre az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek látogatók. Szerinte ezzel a Modem regionális, sőt nemzetközi jelentőségű intézmény lett. A tárlattal sikerült megszólítaniuk a fiatalokat is: eddig több mint kétezer-ötszáz diák látta a kiállítást. 

A negyvenezredik látogató a debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8.C osztálya lett. A diákokat Papp László polgármester köszöntötte, az osztály jutalomként a Modemben rendezheti meg nyolcadikos bankettjét. A diákok ezen kívül könyveket, katalógusokat és éves bérletet is kaptak az intézménybe. A debreceni jégcsarnok egy közös korcsolyázásra, a nagyerdei Víztorony pedig falmászásra várja a fiatalokat, akik egy interaktív üzemlátogatáson is részt vehetnek a National Instruments debreceni gyárában.

Koroknai Edit, a Modem igazgatója az MTI-nek elmondta: a Johannesburgi Művészeti Galéria (JAG) gyűjteményének anyagát eredetileg június 19. és szeptember 23. között mutatták volna be, de az óriási érdeklődés miatt - komoly diplomáciai összefogás eredményeként - két héttel sikerült meghosszabbítaniuk a tárlat idejét. Így az 56 műalkotás, melyek biztosítási összértéke 10 milliárd forint, október 7-ig látható.

Az Impressziók látogatóinak mintegy 10 százaléka külföldről, elsősorban Romániából, Oroszországból és Izraelből érkezett. Eddig 160 alkalommal tartottak felkért szakemberek, művészettörténészek, kurátorok, ismert színészek, zenészek, írók-költők tárlatvezetéseket, amelyek mindegyikére már elővételben elkelt az összes belépő. Fontos eredmény, hogy a tavalyihoz képest a Modem idén tízszer több bérletet adott el. 

A kiállítás utolsó hétvégéjén hosszabbított nyitvatartással (szombaton 19 óráig, vasárnap éjfélig lesz nyitva a Modem), tárlatvezetésekkel, koncertekkel várják a látogatókat. A többek között Picasso, van Gogh, Matisse, Monet, Cézanne és Modigliani munkáit felvonultató kiállítás darabjaira ezután állapotfelmérés és csomagolás vár, melyet egy nemzetközi szakemberekből álló csapat végez. Ezt követően a kiállítás Genovába utazik tovább.
 

Fotó: modemart.hu

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához
art&design

A művészet mint katalizátor A művészet mint katalizátor
Interjú Bubla Évával, az ÉrTEM Művésztelep és Szimpózium szervezőjével
Szűcs Attila Inside the Black Box című kiállításáról

Más művészeti ágakról

film

Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
69. Berlinale, 2019. február 7-17.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés