bezár
 

zene

2018. 10. 10.
Young Gods zenekar sok év után ismét Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Young Gods zenekar sok év után ismét Magyarországon Az ipari elektronika egyik legfontosabb zenekara és egyben egyik legnagyobb veteránja, a svájci Young Gods sok év után ismét Magyarországon lép fel. A több mint harmincéves zenekar februárban jelenteti meg új lemezét, ennek turnéján érkezik 2019. április 3-án az A38 hajóra. 

A Young Gods Svájcban szinte teljesen társtalan volt alakulásakor, a nyolcvanas évek második felében: legközelebb talán a brit újhullám dark-gothic vonala, mindenekelőtt a Sisters of Mercy állt hozzá, és Németországból az Einstürzende Neubauten - szerepel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott ajánlóban.

Klasszikus kedvencek 2018.

A két alaptag, Franz Treichler és Cesare Pizzi egészen forradalmi módon ötvözte a nyers ipari hangzásokat a rave-es elektronikával, az IDM-mel (az intelligens tánczenével) és a kortárs avantgárddal. Soha nem hallott effektek és hangzások születtek a Young Gods elektronikus alkímiájából. A zenekar sok területen megelőzte korát, és mindig váratlan dolgokat művelt.

Talán ezért sem lett olyan népszerű, mint az indusztriál más képviselői, holott David Bowie, Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Bono (U2) is emlegette inspirációként, két lemezre még Mike Patton kiadójával, az Ipecackel is leszerződött. A kezdeti elektro-indusztriál-rave kísérletezés után Kurt Weill-dalok feldolgozásaival sokkolták a közönséget, aztán kiadtak egy szinte mainstream elektro-rock-diszkó lemezt (T.V. Sky), hogy a következő anyag (Only Heaven) egy tempó- és hangulatváltásokkal operáló ipari-experimentál lemez legyen, az azt követő (Heaven Deconstruction) békés, meditatív ambient-album.

A Young Gods ambient-korszakában 2004-ben az A38-on is fellépett Jerome Narby antropológussal. Aztán a következő lemez, a Knock on Wood teljes egészében akusztikus hangszerelésű dalokat tartalmazott, a legutóbbi, a 2010-es Everybody Knows pedig megint elektronikus-ipari zúzda lett.

Turnéztak együtt Dälekkel, felléptek a Montreux-i dzsesszfesztiválon, majd Treichler idén újra összeállt az egykori alapítóval, a pogramozásért felelős Cesare Pizzivel, hogy új lemezt vegyen fel. Az egyelőre cím nélküli album 2019 februárjában jelenik meg. A zenekar tagjai: Franz Treichler/Franz Muse (ének, gitár, programozás, elektronika), Cesare Pizzi (programozás), Bernard Trontin (dob, programozás).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

About Me – a hetedik lemez
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
Nagy Csaba és Sárai Gábor lantduettje a Régi Zene Napján

Más művészeti ágakról

irodalom

Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban
A Margó Fesztiválon és a 90. Ünnepi Könyvhét pénteki napján a Prae Kiadó három új kötete mutatkozott be
Kakukkfészek a Radnótiban
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés