bezár
 

film

2018. 10. 18.
Magyar filmsikerek Amerikában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmsikerek Amerikában Csúcsokat dönt Amerikában az 1945, a Sony Pictures Classics  a Napszállta és a Ruben Brandt, a gyűjtő forgalmazási jogait, a Kino Lorber amerikai forgalmazó cég pedig tíz újonnan restaurált magyar filmklasszikus forgalmazási jogait vásárolta meg — tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap a prae.hu művészeti portált.

Az 1945, Török Ferenc történelmi filmjének amerikai jegybevétele egy év után majdnem 1 millió dollárnál tart, és a filmkritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű weboldalon az értékelése 97 százalékon áll. Az elmúlt 18 hónapban Amerikában bemutatott filmek közül az 1945 az öt legjobbra értékelt film között szerepel. A bostoni West Newton Cinemában a magyar alkotás már 42 hete van műsoron, ami szintén kiemelkedő eredmény. A Filmalap értékesítési részlege, a HNFF World Sales a filmet világszerte már több mint 40 területen értékesítette helyi forgalmazóknak, nemrég az argentin mozikban mutatták be, és október 12-től az Egyesült Királyságban is műsorra került.

Török Ferenc

A képen Török Ferenc, amint átveszi díját Michael Moore-tól a Traverse City Film Fesztiválon.

Tíz, a nemzeti filmdigitalizálási és felújítási program keretében megújult magyar filmklasszikus forgalmazási jogait értékesítette a Filmalap a Kino Lorber forgalmazó cégnek. A megállapodásnak köszönhetően Enyedi Ildikó, Jancsó Miklós és Szabó István felejthetetlen alkotásai teljeskörűen felújítva térhetnek vissza az amerikai mozivásznakra és képernyőkre.

A HNFF World Salestől a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazó vásárolta meg. Az eladásnak köszönhetően most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják a Filmalap támogatásával készült egész estés animációs akció-thrillert. A vezető amerikai forgalmazó a legnevesebb rendezők filmjeit juttatja el az amerikai nézőkhöz, köztük Woody Allen, Robert Altman, Jacques Audiard, Francis Ford Coppola, Asghar Farhadi alkotásait.

Ruben Brandt

Az Oscar- és Golden Globe díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában. Nemes Jeles László második filmjét a napokban vetítik az Egyesült Királyság legfontosabb filmfesztiválján Londonban, ahol mind a négy alkalommal teltházzal megy. A Curzon Soho moziban 35 mm-es filmről vetítik a nagyszabású filmet, amely Budapest fénykorát idézi fel. A Napszálltát már a velencei világpremier előtt több mint 70 ország filmforgalmazója megvásárolta.

Főoldali kép: Napszállta, Laokoon Filmgroup

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés