bezár
 

zene

2018. 10. 18.
Verdi Requiem – Hangverseny az elhunytak emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Verdi Requiem – Hangverseny az elhunytak emlékére A Pannon Filharmonikusok Giuseppe Verdi nagyszabású művét, a minden érzelmet megmozgató Requiemet adja elő az elhunytak emlékére október 31-én. Az emblematikus darab, mely akár önmagában képes képviselni egy egész műfajt, 19.00 órától lesz hallható a Kodály Központban.

Az esten olyan énekművészek állnak színpadra, mint Kolonits Klára, Szántó Andrea, Kovácsházi István, Gábor Géza, valamint Csiki Gábor vezetésével a Magyar Állami Operaház Énekkara. A Pannon Filharmonikusokat a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor dirigálja – tájékoztatták a Pannon Filharmonikusok a prae.hu művészeti portált.

A hangversenyre jegyet váltva a megszokott koncertélményen túl lehetősége van a közönségnek elmélyülni: a művön keresztül Verdit hallhatja majd elmélkedni a halálról, életről, gyászról, félelemről, reményről, feltámadásról.

Az est egyik szólistája az Operaház kiváló énekművésze, Kovácsházi István lesz, aki nem első alkalommal adja elő Verdi darabját, mégis úgy érzi, minden előadás újabb tartalommal egészíti ki a művet, melyről a vele készült interjúban így fogalmazott:

„Ahogy egyre érettebbek leszünk, úgy jelenik meg mindig másképp bennünk az, amit tapasztalunk, amit megélünk. Az oratorikus műveknél gyakrabban megesik az, hogy kíváncsian veszek elő valamit, amit pár éve nem énekeltem, mert tudom, hogy új gondolatokat hoz majd magával.” – fogalmazott Kovácsházi. A teljes interjú a pfz.hu oldalon érhető el IDE kattintva.

A bensőséges zenei élmény mellett a koncert kezdete előtt a közönség tagjai mécsesek gyújtásával emlékezhetnek meg szeretteikről a Kodály Központ előtt.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Jegyek online a jegymester.hu oldalon, személyesen pedig a Kodály Központ jegypénztárában vásárolhatók.

Fotó: Kolonits Klára, forrás: Pannon Filharmonikusok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés