bezár
 

film

2018. 10. 27.
Eurimages támogatás Enyedi Ildikó új filmjének
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eurimages támogatás Enyedi Ildikó új filmjének Ötszázezer euró (156,4 millió forint) filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán adaptációnak. A forgatás a tervek szerint tavasszal indul.

A Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül. A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

Enyedi Ildikó filmjében Lizzyt, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible - Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca.

A feleségem története című filmet Enyedi Ildikó írta és rendezi.

nyomtat

További írások a rovatból

Szilágyi Zsófia: Egy nap
Az Oscarra is nevezett Gyújtogatókkal indul a Koreai Filmfesztivál
Ujj Mészáros Károly: X – A rendszerből törölve
Spike Lee: Csuklyások – BlacKkKlansman

Más művészeti ágakról

színház

Tévés valóság Tévés valóság
A Csatorna a Jurányi Házban
Gyovai Katalin Hugonnai Vilmáról, Thorról és a bogaras trilógiáról
Hogyan találtak egymásra a nők és a férfiak az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés