bezár
 

zene

2018. 11. 03.
November 5-én kezdődik a Doráti Antal karmesterverseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 5-én kezdődik a Doráti Antal karmesterverseny November 5-én kezdődik a II. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterverseny, a gálakoncertnek november 12-én a Pesti Vigadó ad otthont.

A versenyre 380 karmester jelentkezett öt kontinensről, Marokkótól Kazahsztánon át Chiléig a világ harminchárom országából. Az előzetesen kiválasztott hatvan dirigens november 5. és 8. között méretteti meg magát a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében, ahonnan tízen jutnak tovább a következő fordulóba. A középdöntős karmestereknek Eötvös Péter zeneszerző tart workshopot - közölték a szervezők az MTI-vel. 

Klasszikus kedvencek 2018.

A döntőn a szakmai zsűri által kiválasztott három legjobb versenyző vesz részt a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A zsűri elnöke Vásáry Tamás, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek főigazgatója, tagja Giuseppe Acquaviva (Teatro Carlo Felice, Genova), Oliver von Dohnany (Slovak National Theater, Bratislava), Csaba Péter (MÁV Szimfonikus Zenekar), Alvaro Albiach (Orchestra de Extremadura, Spanyolország), Fabio Mastrangelo (St.Petersburg Symphony Orchestra, Oroszország) és Dian Csobanov (Plovdiv Opera, Bulgária). 

A nemzetközi versenysorozatot lezáró gálakoncertet november 12-én a Pesti Vigadóban rendezik.

Fotó: Antal Doráti International Conducting Competition Facebook-oldala

nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.

Más művészeti ágakról

Szendi Nóra: Természetes lustaság, Pesti Kalligram, 2018
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés