bezár
 

irodalom

2018. 11. 03.
Jótékonysági árverés a vajdasági könyvtárak támogatására
2018. október 30.– november 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Bada Dada Alapítvány 2009 óta visz ajándékba könyveket, folyóiratokat a Vajdaságba, több millió forint értékben. Szabadka, Martonos, Magyarkanizsa stb. után most Törökkanizsa, Zenta, Ada következik. Ez a rendhagyó árverés a peremvidéki magyar kultúra megőrzésére tesz kísérletet. Ritka régi és új könyvekre lehet licitálni, szépirodalom, művészetek és társadalomtudományok (filozófia, esztétika, vallás, történelem) témakörben. A befolyó pénzt a térségben fontos, de hiányzó könyvek vásárlására és szállítási költségekre szánják.

A könyv, a magyar könyv, az olvasás anyanyelven meghatározó egy nemzet életében. Aki nem olvas lényeglátó műveket (Aranytól Esterházyig), az elveszítheti az identitását. 

Szerbiában nyomorúságos  helyzet: politikai anarchia és gazdasági krízis uralkodik. Ez különösen sújtja a kulturális intézményeket, közöttük a magyar területek könyvtárait is. A szerb állami dotáció alig elég a fenntartásukra, beszerzésre nincs keret, és nincs „köteles példány” leadás sem. 

Az alapítvány köszönetet mond azoknak a kiadóknak és személyeknek, akik az elmúlt évtizedben adományaikkal támogatták törekvésüket. Külön köszönettel tartoznak a pesti Régikönyvek antikvárium vezetőinek és profi csapatának, akik önzetlenül lehetővé tették ezt a vállalást.

A licitálás menete.

1) Regisztráció a Régikönyvek antikvárium honlapján

2)  E-mail érkezik, benne az aktuális aukcióval.

3)  A 13. ONLINE KORTÁRS árverés oldalára kell kikkelni.

4) Majd kiválasztani bal oldalon a JÓTÉKONYSÁGI TÉTELEK menüt.

5) Ekkor lehet licitálni.

A képek forrása: Bada Dada Alapítvány, illetve pixabay.com

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés