bezár
 

film

2018. 11. 20.
Ruben Brandt, a gyűjtő, tárlatvezetés és beszélgetés a Ludwigban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés és közönségtalálkozó lesz november 29-én a Ludwig Múzeumban.

Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti. Az egyedi látványvilágú akció-thrillerben egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

A filmvetítést megelőzően, 18 órától dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója tart exkluzív, egyórás tárlatvezetést a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban, majd a vetítés után Réz András beszélget az alkotókkal, Liszka Tamással, valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatójával az animációs filmről, a műgyűjtés szenvedélyéről és a múzeumokról. A közönségtalálkozót követően lehetőség nyílik koccintani az alkotókkal.

A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítik. A filmvetítés az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivállal és a Mozinettel együttműködésben valósul meg.

Program:

18.00 – Tárlatvezetés a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban (Helyszín: 3. emeleti kiállítótér)

19.00 – Filmvetítés: Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thriller Réz András filmesztéta bevezetőjével

20.30 – Beszélgetés az alkotókkal, Liszka Tamással (az Anliogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója) valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával. A kerekasztal beszélgetésen a stábból részt vesz Kurdy-Fehér János producer és László Marcell animációs rendező. Moderál: Réz András. 

Helyszín: előadóterem, 1. emelet. A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítik.

Képek: Mozinet

Forrás: Ludwig Múzeum

nyomtat

További írások a rovatból

Pálfi György: Az Úr hangja
Reisz Gábor: Rossz versek
A múltban gyökerező társadalmi krízisek a Verzió dokumentumfilmjeiben
Nagypál Orsi: Nyitva

Más művészeti ágakról

színház

Otthonos boldogtalanság Otthonos boldogtalanság
A Patika az Örkény Színházban
art&design

A Nap művelete A Nap művelete
Gondolatok Bolygó Bálint Fényalkímia című kiállítása kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés