bezár
 

zene

2018. 11. 20.
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze Dalok a lelkednek - Life is a playground címmel megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze.

A chillout és ambient stílusban dolgozó fiatal zeneszerző lemezbemutató koncertjét az A38 hajón tartja szombaton — hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Klasszikus kedvencek 2018.

Cséry Zoltán zongoraművész elmondta: a lemez egy év alatt született meg, olyan dallamok kaptak helyet rajta, amelyek a minimálzene műfajába tartoznak. "Zenei jóga, kevés, viszont befogadható" - mondta a művész, hozzátéve, hogy estére ajánlja a lemezt, amely a nap végén megnyugvást kínálhat. Mint mondta, a lemez címe - Life is a playground - az életünkben lévő "játszóterekre" utal és a dalok különböző kis jelenetekre.

Mint elhangzott, a Life is a playground a Dalok a lelkednek elnevezésű zenei projekt első állomása. "Számomra ezek olyan filmzenék, amelyekhez még nem született film" - mondta a szerző, hozzáfűzve, hogy néha a cím van meg először, és ahhoz komponál, néha csak egy szó, vagy egy jelenet egy képzeletbeli filmből. A témák adottak, a felfűzés improvizatív, hagyja hogy a zenei ötletek vezéreljék.

Elmondta: a szombati lemezbemutató koncerten vendégként fellép Palásti Kovács Zoltán (Zoohacker) zeneszerző, billentyűs, producer, akinek az új lemezre készített remixét és a minimálzene műfajában született saját műveit is előadják az A38 hajón.

Fotó: Cséry Zoltán hivatalos Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
Felismeréstől a hangkeltésig

Más művészeti ágakról

színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés