bezár
 

zene

2018. 11. 20.
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze Dalok a lelkednek - Life is a playground címmel megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze.

A chillout és ambient stílusban dolgozó fiatal zeneszerző lemezbemutató koncertjét az A38 hajón tartja szombaton — hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Klasszikus kedvencek 2018.

Cséry Zoltán zongoraművész elmondta: a lemez egy év alatt született meg, olyan dallamok kaptak helyet rajta, amelyek a minimálzene műfajába tartoznak. "Zenei jóga, kevés, viszont befogadható" - mondta a művész, hozzátéve, hogy estére ajánlja a lemezt, amely a nap végén megnyugvást kínálhat. Mint mondta, a lemez címe - Life is a playground - az életünkben lévő "játszóterekre" utal és a dalok különböző kis jelenetekre.

Mint elhangzott, a Life is a playground a Dalok a lelkednek elnevezésű zenei projekt első állomása. "Számomra ezek olyan filmzenék, amelyekhez még nem született film" - mondta a szerző, hozzáfűzve, hogy néha a cím van meg először, és ahhoz komponál, néha csak egy szó, vagy egy jelenet egy képzeletbeli filmből. A témák adottak, a felfűzés improvizatív, hagyja hogy a zenei ötletek vezéreljék.

Elmondta: a szombati lemezbemutató koncerten vendégként fellép Palásti Kovács Zoltán (Zoohacker) zeneszerző, billentyűs, producer, akinek az új lemezre készített remixét és a minimálzene műfajában született saját műveit is előadják az A38 hajón.

Fotó: Cséry Zoltán hivatalos Facebook oldala

nyomtat

További írások a rovatból

Nagy Ákos zeneszerző téridőről, 4D-ről, kapitalizmusról – és persze komponálásról
Donizetti: Rita - A hagyományteremtő vacsoraopera

Más művészeti ágakról

art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
69. Berlinale, 2019. február 7-17.
Paweł Pawlikowski: Hidegháború
irodalom

A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre) A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre)
Tandori Dezső (1938. december 8. - 2019. február 13.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés