bezár
 

zene

2018. 11. 21.
Exkluzív hagyomány
A 2019-es évet a századforduló hangulatában nyitja meg a Pannon Filharmonikusok tradicionális díszhangversenyén.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Exkluzív hagyomány Évtizedes hagyomány Pécs és a pécsiek számára, hogy az újév második napján díszbe öltözteti a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központot és egy pezsgős, meglepetésekkel tűzdelt estére várja a közönséget, hogy együtt ünnepeljék a következő esztendőt – tájékoztatta a PFZ a prae.hu művészeti portált. 

Az exkluzív díszhangverseny idei műsora a századforduló monarchiáját idézi meg és az egykori császárfővárosba, Bécsbe, az újévi koncertek hazájába invitálja a nagyérdeműt. A program elmaradhatatlan részei az emblematikus Strauss keringők, és a „pécsi tapstól” hangos Radeczky induló. Az est vendégművésze a Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás, aki játékával minden bizonnyal elvarázsolja majd a hallgatóságot. A pezsdítően üde hangulat biztos záloga pedig a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor.

A díszhangverseny után egy zártkörű fogadás keretében derül fény arra, kit választott a Pannon Filharmonikusok közönsége a legkedvesebb női és férfi muzsikusnak. A szavazás hagyományosan december 1-jén veszi kezdetét, a voksok személyesen a zenekar koncertjein, valamint az Újévi Díszhangverseny szünetében adhatóak le a jegypénztárnál kihelyezett szavazóládában, de január 2-ig az ertekesites@pfz.hu e-mail címre is elküldhetők. A megválasztott muzsikusok megtisztelő cím mellett értékes ajándékban is részesülnek.

Az év legrangosabb társadalmi eseményeként számon tartott hangversenyen évről évre teltház előtt lép színpadra a város szimfonikus zenekara. Jegyek korlátozott számban még elérhetők a Kodály Központ jegypénztárában és online a jegymester.hu oldalon IDE kattintva.

Kép: Pannon Filharmonikusok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés