bezár
 

zene

2018. 11. 24.
Magyarországra látogat az Enigma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországra látogat az Enigma Budapestet is útba ejti jövő tavaszi turnéján az Original Enigma Voices. A kilencvenes években gregorián alapú popzenéjével óriási sikereket aratott Enigma három énekese 2019. április 7-én ad koncertet a MoM Sportban.

A Michael Cretu német producer által 1990-ban alapított, a stúdiófelvételekre épülő zenei projekt története során sohasem turnézott, most az Enigma számos énekese közül hárman lépnek színpadra Original Enigma Voices néven - közölte a szervező Danubius Music pénteken az MTI-vel.

Klasszikus kedvencek 2018.

A jamaicai születésű Andru Donalds 1998-tól tíz éven át énekelt az Enigmában, a bajor Angel X (Andreas Harde) 1993-ban, a legnagyobb sikerek idején adta hangját a projekthez, a lett származású énekesnő, Fox Lima (Alise Ketnere) pedig egy későbbi korszakban, 2010-ben dolgozott együtt Michael Cretuval.

A jövő tavaszi kelet-európai turnén Magyarországon kívül Litvániában, Lettországban, Észtországban, Lengyelországban és Szlovákiában lesznek koncertek. Az Original Enigma Voices valamennyi ismert dalát előadja, köztük a Return to Innocence-t, a Sadenesst, a Gravity of Love-ot, a 7 Livest, a Many Facest és az MMX-et (The Social Song).

A hetvenes években a Boney M. együttesben is közreműködött Michael Cretu elsősorban felesége, Sandra pályáját egyengette producerként, de olyan világhírű előadók lemezein is segédkezett, mint Mireille Mathieu, Mike Oldfield, Sylvie Vartan vagy Peter Schilling. Az Enigmával nyolc lemezt készített, a projekt három Grammy-jelölést kapott, az albumokból 70 millió darab fogyott világszerte.

Az Enigma meghökkentő sikerét az egyedi hangzás hozta meg, amely a zenei stílusok szintézisén alapult. A projekt elsősorban a gregorián énekek popos, elektronikus előadására épült, és az első két anyag, az MCMXC a.D. (1990) és a The Cross of Changes (1993) repítette a csúcsra.

A történet során Michael Cretu mellett huszonkét énekes és zenész fordult meg, a jövő tavaszi turnén, így Budapesten is egy négytagú együttes, valamint egy szimfonikus zenekar játssza élőben az Enigma-slágereket.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
Beszélgetés Rimóczi Istvánnal, a Bélaműhely egyik alapítójával
A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése

Más művészeti ágakról

színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés