bezár
 

zene

2018. 11. 25.
Matt Lawrence világhírű brit producer workshopja az A38-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Matt Lawrence világhírű brit producer workshopja az A38-on Matt Lawrence Grammy-díjas brit hangmérnök-producer tart workshopot  december 4-én az A38 hajón. A hazai zenei exportot segítő HOTS - Hungarian Oncoming Tunes rendezvényén a vendég néhány kiválasztott dalt elemezni is fog a magyar szerzőkkel közösen.

Matt Lawrence Bath melletti stúdiójában tanulta ki a hangmérnöki munkát. Szakmai hozzáértésére jellemző, hogy Van Morrison hét lemezén is dolgozott, miközben nála vett fel albumot Paul Weller, a Stereophonics és Annie Lennox is.

Klasszikus kedvencek 2018.

Később a világszínvonalat jelentő Metropolis stúdióba került, ahol a U2, a Clash, a Rolling Stones, Elton John, a Garbage számait és lemezeit vette fel és keverte, de Björkkel vagy Dj Shadow-val is dolgozhatott együtt karrierje kezdetén. Több mint tíz éve szabadúszó, azóta portfóliójában szerepelt Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding, Emeli Sandé, a One Direction, Robbie Williams, a White Stripes, Beyoncé és Lady Gaga.

"Hangmérnökként és producerként sokoldalúságát dicsérik: a felvételi és utómunka-folyamat minden elemét tökéletesen ismeri, és különösen otthon érzi magát a bonyolult, nagyzenekaros hangszerelések keverésében" - szerepel a közleményben.

Lawrence Grammy-díját a Mumford & Sons Babel című albumának lemezfelvétel-produkciójáért kapta. A Babel tripla platinalemez lett Nagy-Britanniában, és csak Amerikában több mint 2,5 millió példány kelt el belőle. Mixei és produkciói összességében túl vannak a tízmillió eladott példányon.

A december 4-i workshop keretein belül lehetőség nyílik egy rövid listening sessionre is, amelyre magyar szerzők dalait várják wav formátumban az info@hotsmusic.hu címre. A beérkezett dalokból a producer választja ki azokat, amelyekkel foglalkozni szeretne a session ideje alatt.

A programot a Hangfoglaló Programiroda szervezi a MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kép: Az A38 Étterem hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

About Me – a hetedik lemez
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
Felismeréstől a hangkeltésig
A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése

Más művészeti ágakról

színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en
színház

Hetente három jó független előadás Budapesten Hetente három jó független előadás Budapesten
Beszélgetés Boross Martinnal
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés