bezár
 

film

2018. 11. 29.
Magyar alkotások a 16. Anilogue fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar alkotások a 16. Anilogue fesztiválon A tegnap kezdődött 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon számos magyar alkotást tekinthet meg a közönség. November 29-én a Ludwig Múzeumban tárlatvezetéssel és közönségtalálkozóval egybekötött Ruben Brandt, a gyűjtő vetítést tartanak. A hivatalos versenyprogramban szerepel a Még egy nap élet című egész estés animáció, valamint Bucsi Réka és Hegyi Olivér rövidfilmjei. November 30-án tartják a fiatal magyar animációs generáció képviselői által készített, Candide című, egyedi vizualitású filmsorozat díszbemutatóját az Urániában, vasárnap pedig a Három Hollóban lesz látható egy magyar rövidfilm-válogatás – tájékoztatta az Anilogue a prae.hu művészeti portált.

Az Anilogue keretében november 29-én este 7-kor a Ludwig Múzeumban látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című új, magyar egész estés animáció. A vetítést megelőzően, 18 órától Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója tart exkluzív, egyórás tárlatvezetést a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban, majd a vetítés után Réz András beszélget az alkotókkal, valamint Fabényi Júliával, Szipőcs Krisztinával, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatójával és Liszka Tamással az animációs filmről, a műgyűjtés szenvedélyéről és a múzeumokról. A közönségtalálkozót követően lehetőség nyílik koccintani az alkotókkal.

November 30-án 19 órakor, valamint december 2-án 21 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik az egész estés verseny keretében a Még egy nap élet című alkotást, mely az 1975 és 2002 közt zajló, a becslések szerint félmillió halálos áldozatot követelt angolai polgárháború borzalmait tárja elénk. A film lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukcióban jött létre, így a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett a film elkészítésében.

még egy

Még egy nap élet

November 30-án 21 órakor az Urániában tartják a Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs és Bera Nándor rendezésében készült, a Kovásznai avantgarde örökséget követő, modern tempójú és nyelvezetű Candide című, egyedi vizualitású alkotás díszbemutatóját. Voltaire klasszikusának szabad adaptációjában Candide megpróbálja elnyerni szeretett Kunigundája szívét kortárs helyszíneken. Gyakran nehéz helyzetekben találja magát, és szembe kell néznie a világ kegyetlenségével. Azonban Pangloss mester utasításait követve próbál optimista maradni, miközben körbeutazza a világot egy kaliforniai start-up cégtől kezdve Észak-Optimisztánon keresztül az űrig. A 13 epizódból felépülő film épp úgy, mint az eredeti regény, a mai politika és vallás kortárs szatírája.

candide

Candide

December 1-jén, szombaton 11-kor a Három Hollóban a rövidfilmes versenyprogram csoportjában vetítik majd Bucsi Réka SolarWalk és Hegyi Olivér Take Me Please című alkotásait. December 2-án, vasárnap 13 órakor szintén a Három Hollóban a magyar animáció legújabb darabjaiból lesz egy rövidfilm-válogatás, ahol látható lesz Turai Balázs Róma bukása, Molnár Eszter Csillebérc – Tündérek a budai hegyekben, Ivády Tamás Meg akarlak tartani, Szénasi Marcell Zűrös környék, Varga Tímea Laura Még nem, Láng Orsolya Szezon után és Traub Viktória számos díjat nyert Sellők és rinocéroszok című alkotása.

meg akartalak

Meg akarlak tartani

Idén 300 animációs rövidfilmet és 14 egész estés filmet – számos magyar alkotást is – kínál a fesztivál, melyek közül több a Három Hollóban lesz megtekinthető, a Francia Intézet, a Lengyel Intézet és a Cervantes Intézet pedig ingyenes vetítéseket is tart majd. Az Anilogue fókuszában idén – az Adriai hullám vetítéssorozat keretében – Olaszország, Horvátország és Szlovénia állnak.

További információ az Anilogue honlapján és Facebook-oldalán található.

Forrás: 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték
Justin Baldoni: Két lépés távolság
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról

Más művészeti ágakról

irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
Kakukkfészek a Radnótiban
A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés