bezár
 

film

2018. 11. 30.
Esti dal - December elején mutatják be Tunyogi Henriett filmjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esti dal - December elején mutatják be Tunyogi Henriett filmjét December 9-én mutatják be Magyarországon Tunyogi Henriett Esti dal című kisjátékfilmjét, amely egy anya és lánya közötti viszony tabukérdésére fókuszál.

Az Esti dal Tunyogi Henriett balettművész, filmrendező harmadik kisfilmje. Legfrissebb munkája egy anya-lánya viszony tabukérdését viszgálja: egy erőszak következményeként született gyermek legszemélyesebb pillanatait jeleníti meg, amikor a titokra fény derül.

A lány karakterét maga a rendező, az anyát Eszenyi Enikő alakítja.

A 12 perces kisjátékfilm cselekménye két síkon játszódik: részben napjainkban, amikor az anya haldoklik a kórházban, másrészt az 1970-es évek elején. Ahogy az anya visszaemlékszik, a néző az ő szemén keresztül láthatja a múltban elszenvedett megerőszakolást.

A címet Kodály Esti dal című népdala ihlette, ennek a dallama a film végén hallható is.

Az eddig már több külföldi és magyarországi fesztivál díjait elnyert kisfilm szerepeit Eszenyi Enikő és Tunyogi Henriett mellett Király Dániel, Szegő Júlia, Hullan Zsuzsa, Metz Alexandra és Csapó Harold Gábor alakítják.

A forgatókönyet Tunyogi Henriett jegyzi; operatőrként Dobóczi Balázs HSC, vágóként Fiers Ádám működött közre, az Esti dal producerei pedig Muhi András, Ferenczy Gábor és a FocusFox Stúdió.

Fotó: a film angol nyelvű plakátja

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
Harmony Korine: Túltolva

Más művészeti ágakról

Philip Roth: Isten veled, Columbus; Nemezis
irodalom

Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus
A Prae Kiadó könyvheti bemutatkozása a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés