bezár
 

irodalom

2018. 12. 09.
Szelíd vadak: téli kiadás és könyvvásár
2018. december 11., 18 óra, Kelet Stúdió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szelíd vadak: téli kiadás és könyvvásár A Kelet Stúdióban 2018. december 11-én 18 órakor Deres Kornélia, Fenyvesi Orsolya, Izsó Zita és Nagy Kata költők felolvasnak egymás írásaiból. A Szelíd vadak egyfajta baráti jammelés, költői örömzene, ahol a szövegek sorrendje nincs előre meghatározva, a versek spontán módon rezonálnak és lépnek kapcsolatba egymással.    

Ők négyen régóta ismerik és szeretik egymás írásait. Évente néhány alkalommal összeülnek, hogy felolvassák legújabb verseiket. Az esemény a felolvasók szándéka szerint betekintést enged alkotói folyamatokba, valamint abba is, hogy a vadság és gyengédség körforgása versszervező erőként hogyan jelenik meg szövegeikben. Az esten Füle Ágnes (ének) és Fegyverneki Tamás (gitár) működik közre.

A Kelet Stúdió a Kelet Kávézó bejáratától balra, az udvarról nyílik a Bartók Béla út 29-ben.

vadak

A helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatóak lesznek a következő kötetek:

Deres Kornélia: Bábhasadás, 1000 Ft (1499 Ft helyett)

Fenyvesi Orsolya: A látvány/Kommentárok meg nem írt versekhez, 1500 Ft (1999 Ft helyett)

Izsó Zita: Éjszakai földet érés, 1000 Ft (1495 Ft helyett)

Deres Kornélia (1987) költő, színháztörténész, az ELTE oktatója. A SzínText könyvsorozat szerkesztője, a JAK Líraműhely vezetője. Legutóbbi kötetei: Képkalapács (monográfia, JAK-Prae, 2016), Bábhasadás (versek, Jelenkor, 2017), Emma és Elefánt (mese, Babilon, 2018).

Fenyvesi Orsolya (1986) költő, műfordító, szerkesztő. Kötetei: Tükrök állatai (JAK-Prae, 2013), Ostrom (Kalligram, 2015), A látvány/Kommentárok meg nem írt versekhez (Scolar Kiadó, 2018). Legutóbbi fordítás: Anne Carson: Vörös önéletrajza (Magvető, 2017).

Izsó Zita (1986) költő, műfordító, drámaíró, a FISZ-Kalligram Horizontok Világirodalmi Sorozat és az Üveghegy gyerekirodalmi oldal egyik szerkesztője. Legutóbbi kötetei: Pesti nő (Athenaeum, 2017), Éjszakai földet érés (Scolar Kiadó, 2018.) 

Nagy Kata (1986) költő, tanár, a József Attila Kör elnöke. Első kötete Inkognitóablak címmel jelent meg 2016-ban, amelyet abban az évben a Horváth Péter Ösztöndíj hármas fináléjába választottak.

A képek forrása a Kelet Kávézó és Galéria Facebook-oldala, valamint a sajtóanyag.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Vida Gábor: Egy dadogás története
irodalom

Hiszek az ihletben Hiszek az ihletben
Interjú Térey Jánossal
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról
irodalom

Fejnehéz éjszakák Fejnehéz éjszakák
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka. Ford.: Rácz Judit. Athenaeum Kiadó, 2018.

Más művészeti ágakról

Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés