bezár
 

film

2018. 12. 24.
Meztelen valóság a filmvásznon
Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meztelen valóság a filmvásznon 2019. január 28. és február 3. között 5. alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF–Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A programban többek között Talal Derki Apákról és fiaikról című Sundance-győztes dokumentumfilmje is látható lesz – tájékoztatta a BIDF a prae.hu művészeti portált.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

A művészeti élet és a sajtó elismert szereplőiből álló rangos, nemzetközi zsűri, valamint nemzetközi diák- és nyugdíjas zsűri dönt a díjakról öt kategóriában: Meztelen remény, Meztelen üzenet, Meztelen igazság, Meztelen szenvedély, Meztelen rövidség.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén a közönség valódi fesztiválközönséggé válik.

„A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2019-es fesztivál filmjei sokrétűek, akut, akár tabutémákat is érintenek” – írják a fesztivál szervezői.

A BIDF megrendezését a Magyar Nemzeti Filmalap, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is támogatja.

További információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvasható.

Kép: BIDF

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

May el-Toukhy: Szívek királynője
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről
Harmony Korine: Túltolva

Más művészeti ágakról

Philip Roth: Isten veled, Columbus; Nemezis
A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés