bezár
 

film

2018. 12. 24.
Meztelen valóság a filmvásznon
Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meztelen valóság a filmvásznon 2019. január 28. és február 3. között 5. alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF–Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A programban többek között Talal Derki Apákról és fiaikról című Sundance-győztes dokumentumfilmje is látható lesz – tájékoztatta a BIDF a prae.hu művészeti portált.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

A művészeti élet és a sajtó elismert szereplőiből álló rangos, nemzetközi zsűri, valamint nemzetközi diák- és nyugdíjas zsűri dönt a díjakról öt kategóriában: Meztelen remény, Meztelen üzenet, Meztelen igazság, Meztelen szenvedély, Meztelen rövidség.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén a közönség valódi fesztiválközönséggé válik.

„A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2019-es fesztivál filmjei sokrétűek, akut, akár tabutémákat is érintenek” – írják a fesztivál szervezői.

A BIDF megrendezését a Magyar Nemzeti Filmalap, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is támogatja.

További információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvasható.

Kép: BIDF

nyomtat

További írások a rovatból

Pálfi György: Az Úr hangja
Reisz Gábor: Rossz versek
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
Szilágyi Zsófia: Egy nap

Más művészeti ágakról

art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
Császi Ádám 12 dühös ember-rendezése az Átriumban
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Tornazsák Te hogyan folytatnád? - Tornazsák
Tamás Zsuzsa része
A győri RÉV Színház előadása a Három Holló Kávézóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés