bezár
 

zene

2019. 01. 15.
Europe és Glenn Hughes az Open Road Festen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Europe és Glenn Hughes az Open Road Festen Négy év után visszatér Alsóörsre a Europe és fellép Glenn Hughes is. A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a népszerű svéd rockzenekar, valamint a Deep Purple egykori tagja egyaránt koncertet ad az idei Harley-Davidson Open Road Festen.

Az alsóörsi fesztivált immár huszadik alkalommal rendezik meg, ezúttal június 5. és 9. között.

Klasszikus kedvencek 2018.

A Europe negyven évvel ezelőtt, 1979-ben Force néven alakult Stockholmban, majd három évvel később, már Europe-ként négyezer együttest megelőzve megnyert egy svéd tehetségkutató versenyt. A nemzetközi kiugrást a harmadik album, az 1986-ban kiadott The Final Countdown című anyag hozta meg, amelynek címadó dala óriási siker lett világszerte. Joey Tempest szerint karrierjük során csak egyszer vetődött fel, hogy kihagyják a számot egy koncerten, ám azt a fellépést egy hatalmas vihar elmosta.

A heavy metált, hard rockot és glam metált ötvöző Europe Joey Tempest énekes és John Norum gitáros vezetésével elképesztő magasságokba emelkedett: a The Final Countdown 25 ország slágerlistáját vezette, a csapat a nyolcvanas-kilencvenes években több mint húszmillió albumot adott el, és újabb slágereket (Carrie, Cherokee) gyártott.

A zenekar 1992-től többször is évekre leállt, az újabb aktív évek 2003-tól következtek, négy újabb stúdióalbummal, és közös bulikkal például a Deep Purple-lel és a Whitesnake-kel. A legutóbbi lemez 2017-ben jelent meg Walk the Earth címmel. A Europe-ban Tempest és Norum mellett John Levén játszik basszusgitáron, Ian Haugland dobol, Mic Michaeli pedig a billentyűs hangszereket szólaltatja meg.

Az említett rocklegenda, a Deep Purple tagja volt még a hetvenes években, 1973 és 1976 között Glenn Hughes, a csapattal készítette a Burn és a Stormbringer című albumot. A most 67 éves basszusgitáros, énekes pályafutásában ezután számos egyéb zenei projekt, szólóalbumok és közreműködések következtek, játszott Gary Moore-ral, a Black Sabbath-tal, a KLF-fel, az Americával is.

Glenn Hughes többször fellépett már Magyarországon: 2004-ben és 2012-ben a paksi Gastroblues Fesztiválon, 2004-ben a fővárosi Wigwamban, 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban pedig az újbudai A38 hajón.

Kép: A Europe hivatalos facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival
Felismeréstől a hangkeltésig
Beszélgetés Rimóczi Istvánnal, a Bélaműhely egyik alapítójával
Zenevilágnapi képeslap, 2018

Más művészeti ágakról

Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
Interjú Donáth Attilával és Somogyi Beával, a Társadalmi Párbeszéd Színház vezetőivel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés