bezár
 

zene

2019. 01. 29.
Ismét Wolfmother-koncert lesz az Akváriumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Wolfmother-koncert lesz az Akváriumban Másodszor lép magyarországi színpadra a Wolfmother. A napjaink egyik legkülönlegesebb rockzenekarának számító ausztrál formáció június 15-én három év után visszatér a fővárosi Akvárium Klubba – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az Andrew Stockdale által vezetett vintage rockformáció 2005-ben első lemezével hódította meg a világot. Az emblematikus hard-psych-retrock sláger, a Woman című számon keresztül a kétezres évek közepének generációja is felfedezte a Led Zeppelin, az AC/DC és a Rainbow hagyományát.

Klasszikus kedvencek 2018.

A debütlemez az egész világon az eladási listák élvonalába ugrott, a rádiók által kedvelt és nagyon sokat játszott Woman Grammy-díjat nyert, a Wolfmother világsztár lett. Az akkori trió ugyanakkor nem viselte könnyen a hirtelen jött népszerűséget, a következő két anyag, a Cosmic Egg (2009) és a New Crown (2014) kevésbé került a reflektorfénybe. Stockdale többször is teljesen lecserélte zenésztársait, aztán a 2016-ban megjelent Victorious című album ismét meghozta a monumentális riffeket, a nagyszabású refréneket.

A Wolfmotherben Andrew Stockdale (ének, gitár) mellett jelenleg Hamish Rosser dobos, Katie McGurl billentyűs és Brad Heald basszusgitáros játszik.
 

Kép: A Wolfmother hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

További írások a rovatból

Felismeréstől a hangkeltésig
Ötlet egy festményhez
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 8-9.

Más művészeti ágakról

Sarah Kane Cleansed című darabja az Ódry Színpadon
Yorgos Lanthimos: A kedvenc


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés