bezár
 

film

2019. 01. 30.
Budapest Debut Film Forum a Friss Húson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest Debut Film Forum a Friss Húson A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál létrehozói 2019-től arra is gondolnak, hogy a kisfilmes alkotók továbblépését segítsék, így új programmal bővül a fesztivál: a Budapest Debut Film Forumot (Budapesti Elsőfilmes Fórum) a filmfesztivál keretében, 2019 márciusában rendezik meg Budapesten, és február 20-ig várják a nevezéseket – tájékoztatta a Friss Hús a prae.hu művészeti portált.

A Friss Hús a kisjátékfilmek elsődleges hazai seregszemléje, ahol az elmúlt évek valamennyi fontos alkotása debütált, többek között az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm is.

A Budapest Debut Film Forum célja, hogy az első nagyjátékfilmjüket készítő rendezők és producerek tapasztalatokat cserélhessenek a közép-kelet-európai régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező mentoroktól.

Az elsőfilmes fórumra olyan előkészületi fázisban lévő egész estés projekteket várnak, amelyeknek már megvan a rendezőjük és a producerük. A nevezési határidő 2019. február 20.

A Budapest Debut Film Forumra a következő országokból lehet nevezni fikciós nagyjátékfilm-projekteket: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia.

A szervezők a kétnapos eseménysorozatra nyolc projektet választanak ki. Alkotóik bemutathatják az előkészületben lévő filmtervüket, és neves nemzetközi szakemberek – forgatókönyvírók, konzultánsok, producerek, forgalmazók és pénzügyi és marketingspecialisták – által vezetett csoportos foglalkozásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és mesterkurzusokon vehetnek részt.

A workshop végén a tutorok által legígéretesebbnek ítélt projekt 1000 eurós fejlesztési támogatást kap. A Budapest Debut Film Forum támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap.

Jelentkezni ezen linken lehet. További információ a Friss Hús honlapján.

Forrás: Friss Hús

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés