bezár
 

film

2019. 02. 05.
Világsztárokkal versenyez a Freakin’ Disco
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Launching Gagarin Menedzsment által képviselt Freakin' Disco legújabb videóklipje, a Rules bekerült a New York-i One Screen Shorts filmfesztiválra, ahol olyan világsztárok klipjeivel versenyez, mint Eminem, Ed Sheeran, Dua Lipa, Calvin Harris és Leon Bridges.

A fesztivált a nagy múltú kreatív konglomerátum, a The One Club szervezi, amely több évtizede meghatározó szereplője az amerikai reklám- és filmes szakmának, ez a mustra pedig lehetőséget biztosít arra, hogy itt találkozhassanak e két szcéna képviselői. A zsűriben nem kisebb nevek ülnek, mint Hannah Gullixson, a Netflix global kreatív marketing igazgatója, Alexandra Sobiecki, a Spotify kreatív munkatársa, illetve Ross McGraw, a Nickelodeon marketing igazgatója.

Freakin' Disco, fotó: Fejér János

Freakin' Disco (Fotó: Fejér János)

A versenyre több kategóriában – dokumentumfilm, fikciós rövidfilm, animáció, alacsony költségvetésű, mobillal készített film, videóklip – lehetett nevezni, és több ezer nevező közül választották ki a Freakin’ Disco klipjét. A 8 versenybe került alkotás között olyan előadók klipjei szerepelnek, mint Eminem és Ed Sheeran, illetve Calvin Harris és Dua Lipa közös dala, vagy az egyre sikeresebb soul énekes, Leon Bridges egyik száma. 

A Freakin' Disco Rules című számához Freund Ádám (akinek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készített diplomafilmjét, a Földieket számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett Diák Oscar-díjra is jelölték) rendezett videóklipet, mely az Indexen debütált decemberben. Operatőre a korábban az Aranyszem Operatőr Fesztivál díjával kitüntetett Gyuricza Mátyás, látványtervezője a Jupiter holdja art direktora, a Rossz versek production designere Tasnádi Zsófi, vágója Gorácz Vanda. A produkció a Cinesuper és a PillowFilms gyártásában készült, producerei Mártonffy Zoltán és Veres Balázs voltak.

Rules

Rules

A Rules-ban megjelenő bizarr, rémálomszerű családi jelenetek és képek a '90-es évek horrorfilmjeinek világát idézik meg. Az asszociatív cselekmény fő kérdése, hogy képesek vagyunk-e megbarátkozni a bennünk élő démonokkal, félelmekkel és prekoncepciókkal?

A One Screen Shorts filmfesztivál díjátadója február 13-án este lesz a New York-i SVA Theatre-ben.

Forrás: Launching Gagarin Records and Management

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés