bezár
 

film

2019. 02. 05.
Jön a Re-Verzió a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 6 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

A tavaly novemberben megrendezett 15. Verzió Filmfesztivál filmjeire közel tízezer néző volt kíváncsi, a 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezi idén a fesztivál stábja. A fesztivál hagyományos, február 7-én kezdődő spin-off vetítéssorozatán olyan filmeket lehet megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be – jogos népszerűségük miatt.

A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum, mely a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét, és többek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrzi.

 

Re-Verzió 2019 // Részletes program

Február 7. csütörtök, 18 óra

SRBENKA

A háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon egy színházi darab próbáinak tükrében. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.

A film után Skype-beszélgetés a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel. Moderátor: Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió)

Srbenka

Február 14. csütörtök, 18 óra 

MÁSOK CSENDJE

A 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

Mások csendje

Február 21. csütörtök, 18 óra

A FELSZABADULÁS NAPJA

Február 22-én fellép a kultikus zenekar, a Laibach az A38 hajón. Hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel! A film a 15. Verzió zárófilmje volt.

A felszabadulás napja

Február 28. csütörtök, 18 óra

EGY NŐ FOGSÁGBAN

A főszereplő története megrázó közelségből mutatja meg a modern szolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével.

Egy nő fogságban

Március 7. csütörtök, 18 óra

ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN 

Hová kerül a már elhasznált okostelefonod? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből? Hátborzongató tabló a világ legnagyobb elektronikus szeméttelepéről.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával, valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

Üdvözöljük Szodomában

Március 21. csütörtök, 18 óra

ERDŐK IDEJE 

Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába.

A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió. 

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, téma: „Community Agroforestry Projects and their potential in Budapest”.

Erdők ideje

A Re-Verzió 2019 helyszíne: Blinken OSA, 1051 Budapest, Arany János u. 32.

A vetítéseken a részvétel ingyenes! A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Forrás: VERZIÓ Filmfesztivál

nyomtat

További írások a rovatból

Adina Pintilie: Ne érints meg!
Reisz Gábor: Rossz versek
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő

Más művészeti ágakról

Sarah Kane Cleansed című darabja az Ódry Színpadon
színház

15 év bankrablás 15 év bankrablás
Modern Bonnie és Clyde a Ketten című bemutatóban
220VOLT

3RÉMENY 3RÉMENY
(életrajzi töredékek)
színház

Ember szeme nem hallott olyat, ember füle nem látott olyat Ember szeme nem hallott olyat, ember füle nem látott olyat
Szentivánéji álom a Szegedi Nemzeti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés