bezár
 

zene

2019. 02. 08.
Ajtai Péter a prae.hu művészeti portál új zenei rovatvezetője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ajtai Péter a prae.hu művészeti portál új zenei rovatvezetője 2015-ben diplomázott a Zeneakadémián (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) jazzbőgő szakirányon, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Esztétika Doktori Programjának doktorandusza, kutatási területe az improvizáció története és az improvizációs folyamatmodellek. Az előző zenei rovatvezető, Philipp György több időt szentelhet a zenének, ám szerzőként várhatóan továbbra is jelentkezik a portálon.

Ajtai Péter bőgősként annak a radikális fiatal jazzgenerációnak a tagja, akik elutasítják a konvenciókat, miközben hangszerükön a legmagasabb szinten játszanak, valamint tudatában vannak kulturális örökségük jelentőségének. Fiatal kora ellenére a hazai avantgárd zenei színtér egyik meghatározó figurája. Zenéjének fő princípiuma az atavisztikus és intellektuális elemek arányossága. Együtt játszott többek közt az alábbi zenészekkel: Johannes Bauer, Hamid Drake, Alexander von Schlippenbach.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés