bezár
 

színház

2019. 03. 01.
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban Magyar nyelven először mutatják be Maria Wojtyszko kortárs lengyel drámaírónak a Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház visz színre a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel koprodukcióban – közölte pénteken az erdélyi teátrum.

Az előadást Bocsárdi László rendezi, a produkcióban fellépnek a marosvásárhelyi egyetem mesterképzésének másodéves színészhallgatói is.

Szkéné színház

Sam útkeresése 27 tablószerű jelenetből áll össze, amelyek mindegyike egy-egy sűrített magánytörténet – a szöveg ereje a hangnemében rejlik. Wojtyszko drámája nem egy didaktikus tanmese, sokkal inkább egy zavarba ejtő látlelet a lengyel és a nyugati kultúra kaotikusságáról, amely a kamaszok irányvesztettségében is tetten érhető, akiknek sem a szülők, sem az oktatási rendszer, sem az egyház nem tud hiteles jövőképet adni. Sam a történetben az összes tipikus serdülőkori válsághelyzetet megéli. Biztos iránytűi nincsenek, csupán képzelt barátja, a tudathasadásos hörcsög tanácsaira támaszkodhat – olvasható a színház közleményében.

Az előadást március 7-én mutatják be a Tamási Áron Színház Nagytermében, majd március 21-én, 22-én és 23-án is műsorra tűzik.

Kép forrása: Maszol (fotó: Barabás Zsolt)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvegcipő a Vígszínházban
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés