bezár
 

színház

2019. 03. 01.
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban Magyar nyelven először mutatják be Maria Wojtyszko kortárs lengyel drámaírónak a Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház visz színre a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel koprodukcióban – közölte pénteken az erdélyi teátrum.

Az előadást Bocsárdi László rendezi, a produkcióban fellépnek a marosvásárhelyi egyetem mesterképzésének másodéves színészhallgatói is.

Szkéné színház

Sam útkeresése 27 tablószerű jelenetből áll össze, amelyek mindegyike egy-egy sűrített magánytörténet – a szöveg ereje a hangnemében rejlik. Wojtyszko drámája nem egy didaktikus tanmese, sokkal inkább egy zavarba ejtő látlelet a lengyel és a nyugati kultúra kaotikusságáról, amely a kamaszok irányvesztettségében is tetten érhető, akiknek sem a szülők, sem az oktatási rendszer, sem az egyház nem tud hiteles jövőképet adni. Sam a történetben az összes tipikus serdülőkori válsághelyzetet megéli. Biztos iránytűi nincsenek, csupán képzelt barátja, a tudathasadásos hörcsög tanácsaira támaszkodhat – olvasható a színház közleményében.

Az előadást március 7-én mutatják be a Tamási Áron Színház Nagytermében, majd március 21-én, 22-én és 23-án is műsorra tűzik.

Kép forrása: Maszol (fotó: Barabás Zsolt)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
színház

Hetente három jó független előadás Budapesten Hetente három jó független előadás Budapesten
Beszélgetés Boross Martinnal
Kulturális szabadegyetem: experimentális színház
színház

Örülünk A Harmadik Helynek Örülünk A Harmadik Helynek
Varázslatos játékok a Nyitott nappaliban

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés