bezár
 

színház

2019. 03. 01.
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lengyel darab a Tamási Áron Színházban Magyar nyelven először mutatják be Maria Wojtyszko kortárs lengyel drámaírónak a Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház visz színre a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel koprodukcióban – közölte pénteken az erdélyi teátrum.

Az előadást Bocsárdi László rendezi, a produkcióban fellépnek a marosvásárhelyi egyetem mesterképzésének másodéves színészhallgatói is.

Szkéné színház

Sam útkeresése 27 tablószerű jelenetből áll össze, amelyek mindegyike egy-egy sűrített magánytörténet – a szöveg ereje a hangnemében rejlik. Wojtyszko drámája nem egy didaktikus tanmese, sokkal inkább egy zavarba ejtő látlelet a lengyel és a nyugati kultúra kaotikusságáról, amely a kamaszok irányvesztettségében is tetten érhető, akiknek sem a szülők, sem az oktatási rendszer, sem az egyház nem tud hiteles jövőképet adni. Sam a történetben az összes tipikus serdülőkori válsághelyzetet megéli. Biztos iránytűi nincsenek, csupán képzelt barátja, a tudathasadásos hörcsög tanácsaira támaszkodhat – olvasható a színház közleményében.

Az előadást március 7-én mutatják be a Tamási Áron Színház Nagytermében, majd március 21-én, 22-én és 23-án is műsorra tűzik.

Kép forrása: Maszol (fotó: Barabás Zsolt)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ricotta a TRIP Hajón
Márton Gábor Csaba Apák fiai című előadása az AppArtban
színház

Menjek vagy maradjak, avagy Jancsi és Iluska ma Menjek vagy maradjak, avagy Jancsi és Iluska ma
A PG Csoport koncertszínházi előadása Budapesten
A 3G Színház Öröm és boldogság-előadása a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Szász Attila: Apró mesék
zene

Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné
2019. március 29. (péntek), 19.00, Pécs-Lauber Dezső Sportcsarnok
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Nemzetközi építészeti díjak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés