bezár
 

színház

2019. 03. 13.
Magyarországon először színpadon Elfriede Jelinek Rohonc című drámája
Hamarosan a Tesla Teátrumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Habár a téma szerint lehetne ez a darab  egy véres esemény-játék, vagy akár egy holokauszt-emlékműsor is, a Nobel-díjas költőnő meghatározása szerint a Rohonc tragikomédia a nemzet lelkiismeretéről.

Rohonc, 1945, március vége. A Batthyány-kastélyben bajtársias találkozót tartanak SS-főtisztek és vendéglátójuk, Bornemisza-Thyssen grófnő. A mulatozás hamarosan orgiába fordul, amelynek csúcspontán a most ide szállított kétszáz zsidó munkaszolgálatost egy juhakolba terelik és meggyilkolják. A megtörtént esetet semmiféle megtorlás nem követte.

Szkéné színház

A Nobel-díjas osztrák költőnő ennek kapcsán írt elborzasztó-elbűvölő szürreális látomást a nemzeti lelkiismeretről. Hazai bemutatója úgy megvilágításba helyezezi a művet, elvégre az áldozatok honfitársaink, magyarok voltak. 

Szereplők: Takáts Andrea, Angyal Anita, Pásztor Tibor, Földes Tamás, Boronyák Gergely, Ponty Tamás, Farkas Petra, Kozma Andrea, Nyári Beáta, Bakó Krisztián

Rendező: Vas-Zoltán Iván

Időpontok: Március 21. 19:00 | Április 8. 19:00 | Április 23. 19:00

Tesla Teátrum
1075 Budapest, Kazinczy utca 21., II. em.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Budaörsi Szentivánéji álom a Városmajorban
Widder Kristóf és Tóth Réka Ágnes darabja Szentendrén
színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként

Más művészeti ágakról

Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés