bezár
 

film

2019. 03. 23.
Pályázatok kreatív diákoknak és felnőtteknek
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kreatív pályázatokat hirdet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2019-ben is meghirdeti kreatív pályázatait. Az „Ember és Természet” fotós és a „Köztünk élnek” amatőr filmes pályázatok mellett 2019-ben először lehet nevezni az Öveges Professzor híres kísérletei inspirálta „Légy te a Professzor!” pályázatra, és szintén először kerül megrendezésre az Országos Pet-racing, a műanyag flakonokból készült autók versenye is.

„Ember és Természet”

Az „Ember és Természet” kárpát-medencei fotóversenyre felső tagozatos és középiskolás diákok pályázhatnak. A versenybe olyan fotókat várnak, amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatják be, továbbá egyedi, művészi aspektusból láttatják, érzékeltetik a természettel való kapcsolatokat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató.

Két szekcióban lehet nevezni:

  • Természetfotó
  • „Ezek is mi vagyunk”

Díjazás: Az I-II-III. helyezettek értékes díjakat kapnak (20–60 ezer forint).

Nevezési időszak: 2019. január 15–április 10.

Nevezni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap beküldésével lehet.

Ember és természet

„Köztünk élnek”                                     

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kárpát-medencei filmversenyt hirdet, amelyen amatőr filmesek mutathatják meg, hogy szerintük ki, vagy kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek ma a Kárpát-medencében, akik a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek. Az amatőr filmpályázatra az őket bemutató rövidfilmekkel lehet nevezni.

Nem a film művészeti értéke és technikai minősége, hanem a riport témája, az ember vagy a csoport tettének és tevékenységének bemutatása a fő cél. Ugyanis fantasztikus emberi tettek vannak körülöttünk a mindennapokban. Az ő munkájukra szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők, valamint megadni számukra a közösség elismerését. 

Nevezési időszak: 2019. január 10–április 10.

Egy pályázó maximum 2 rövidfilmmel pályázhat. A film hossza 3–15 perc között lehet.

Pályázni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap kitöltésével lehet.

A pályázatra nevezett filmeket szakmai zsűri bírálja el. A zsűrizett filmek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején (2019. május 24–26.) a nagyközönség számára vetítésre kerülnek az Alsóparkban, az itt felállított LED-falon. A díjak kiosztására a Fesztivál Természet- és Környezetvédelmi Gáláján, 2019. május 26-án kerül sor.

Díjazás: összesen 1 millió forint értékben kerülnek díjak kiosztásra a fenti kategóriák szerint (kiegészítve a különdíjakkal).

Köztünk élnek

„Légy te a Professzor!”

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő pályázatot hirdet általános- és középiskolások számára kísérleti eszköz, szemléltető modell vagy makett megtervezésére és megvalósítására a 40 éve elhunyt Öveges József professzor emléke előtt tisztelegve.

Az általános iskolák 5. és 6. évfolyamából elsősorban makettek és működő modellek készítését várják, a 7. évfolyamtól a 12. évfolyamig saját tervezésű kísérleti eszközök, működő modellek alkotását javasolják.

Nevezni lehet csapatban és egyénileg is. Egy csapat több pályaművel is pályázhat.

Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomban részesül, továbbá a helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.

A pályaművek foglalkozhatnak a „klasszikus” vizes kísérletekkel (pl. Heron-kút, önmagát tápláló szökőkút, „működő” vízerőmű, ami valamilyen munkát végez), illetve eredeti módon modellezhetnek, vagy magyarázhatnak természeti jelenségeket. A témába belefér az energia/megújuló energia témakörében létrejövő kísérleti összeállítás is.

Nevezési időszak: 2019. március 1–április 15. Nevezni az online nevezési lap kitöltésével lehet.

A legjobb pályaműveket meghívják a Fesztiválra, ahol egy kiállítás keretében bemutatásra kerülnek.

A díjátadóra 2019. május 26-án, 14 órától kerül sor.

Légy te a professzor

Országos PET-racing

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő Pet-versenyautók gyártására és versenyére hirdet pályázatot általános- és középiskolások számára.

Csapatos valamint egyéni nevezésre is lehetőség van.

Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomba részesül. A helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.

A legszebb és legkreatívabb autó különdíjat kap.

Nevezési időszak: 2019. március 1–május 10.

A beérkezett pályaműveket egy kiállítás keretein belül tekinthetik meg a látogatók a verseny napjáig. 

Nevezni az online nevezési lap teljes körű kitöltésével lehet.

A verseny 2019. május 26-án 13–14 óra között lesz Gödöllőn. A pálya hossza 30 méter, egy futamon egyszerre 4 autó indulhat. Az autók díszítése kötelező.

Pet-racing

A részletes pályázati kiírások a www.godollofilmfest.com oldalon találhatóak.

Forrás: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Borítókép: a 2017-es nyertesek közül Pék Tamás Tükörben című képének részlete

Fotó: https://www.godollofilmfest.com

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Harmony Korine: Túltolva
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban
Szász Attila: Apró mesék

Más művészeti ágakról

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés