bezár
 

film

2019. 03. 23.
Pályázatok kreatív diákoknak és felnőtteknek
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kreatív pályázatokat hirdet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2019-ben is meghirdeti kreatív pályázatait. Az „Ember és Természet” fotós és a „Köztünk élnek” amatőr filmes pályázatok mellett 2019-ben először lehet nevezni az Öveges Professzor híres kísérletei inspirálta „Légy te a Professzor!” pályázatra, és szintén először kerül megrendezésre az Országos Pet-racing, a műanyag flakonokból készült autók versenye is.

„Ember és Természet”

Az „Ember és Természet” kárpát-medencei fotóversenyre felső tagozatos és középiskolás diákok pályázhatnak. A versenybe olyan fotókat várnak, amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatják be, továbbá egyedi, művészi aspektusból láttatják, érzékeltetik a természettel való kapcsolatokat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató.

Két szekcióban lehet nevezni:

  • Természetfotó
  • „Ezek is mi vagyunk”

Díjazás: Az I-II-III. helyezettek értékes díjakat kapnak (20–60 ezer forint).

Nevezési időszak: 2019. január 15–április 10.

Nevezni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap beküldésével lehet.

Ember és természet

„Köztünk élnek”                                     

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kárpát-medencei filmversenyt hirdet, amelyen amatőr filmesek mutathatják meg, hogy szerintük ki, vagy kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek ma a Kárpát-medencében, akik a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek. Az amatőr filmpályázatra az őket bemutató rövidfilmekkel lehet nevezni.

Nem a film művészeti értéke és technikai minősége, hanem a riport témája, az ember vagy a csoport tettének és tevékenységének bemutatása a fő cél. Ugyanis fantasztikus emberi tettek vannak körülöttünk a mindennapokban. Az ő munkájukra szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők, valamint megadni számukra a közösség elismerését. 

Nevezési időszak: 2019. január 10–április 10.

Egy pályázó maximum 2 rövidfilmmel pályázhat. A film hossza 3–15 perc között lehet.

Pályázni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap kitöltésével lehet.

A pályázatra nevezett filmeket szakmai zsűri bírálja el. A zsűrizett filmek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején (2019. május 24–26.) a nagyközönség számára vetítésre kerülnek az Alsóparkban, az itt felállított LED-falon. A díjak kiosztására a Fesztivál Természet- és Környezetvédelmi Gáláján, 2019. május 26-án kerül sor.

Díjazás: összesen 1 millió forint értékben kerülnek díjak kiosztásra a fenti kategóriák szerint (kiegészítve a különdíjakkal).

Köztünk élnek

„Légy te a Professzor!”

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő pályázatot hirdet általános- és középiskolások számára kísérleti eszköz, szemléltető modell vagy makett megtervezésére és megvalósítására a 40 éve elhunyt Öveges József professzor emléke előtt tisztelegve.

Az általános iskolák 5. és 6. évfolyamából elsősorban makettek és működő modellek készítését várják, a 7. évfolyamtól a 12. évfolyamig saját tervezésű kísérleti eszközök, működő modellek alkotását javasolják.

Nevezni lehet csapatban és egyénileg is. Egy csapat több pályaművel is pályázhat.

Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomban részesül, továbbá a helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.

A pályaművek foglalkozhatnak a „klasszikus” vizes kísérletekkel (pl. Heron-kút, önmagát tápláló szökőkút, „működő” vízerőmű, ami valamilyen munkát végez), illetve eredeti módon modellezhetnek, vagy magyarázhatnak természeti jelenségeket. A témába belefér az energia/megújuló energia témakörében létrejövő kísérleti összeállítás is.

Nevezési időszak: 2019. március 1–április 15. Nevezni az online nevezési lap kitöltésével lehet.

A legjobb pályaműveket meghívják a Fesztiválra, ahol egy kiállítás keretében bemutatásra kerülnek.

A díjátadóra 2019. május 26-án, 14 órától kerül sor.

Légy te a professzor

Országos PET-racing

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő Pet-versenyautók gyártására és versenyére hirdet pályázatot általános- és középiskolások számára.

Csapatos valamint egyéni nevezésre is lehetőség van.

Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomba részesül. A helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.

A legszebb és legkreatívabb autó különdíjat kap.

Nevezési időszak: 2019. március 1–május 10.

A beérkezett pályaműveket egy kiállítás keretein belül tekinthetik meg a látogatók a verseny napjáig. 

Nevezni az online nevezési lap teljes körű kitöltésével lehet.

A verseny 2019. május 26-án 13–14 óra között lesz Gödöllőn. A pálya hossza 30 méter, egy futamon egyszerre 4 autó indulhat. Az autók díszítése kötelező.

Pet-racing

A részletes pályázati kiírások a www.godollofilmfest.com oldalon találhatóak.

Forrás: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Borítókép: a 2017-es nyertesek közül Pék Tamás Tükörben című képének részlete

Fotó: https://www.godollofilmfest.com

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

May el-Toukhy: Szívek királynője
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés