bezár
 

zene

2019. 03. 22.
Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválja huszonegyedik alkalommal
Március 28. és 30. között koncertet, kiállítást és famíves fesztivált is tartanak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kosztics István, a szervező, a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület (CKKE) elnöke mondta el, idén 30 éve, hogy megalapították szervezetüket. A jubileum alkamából az év során augusztus végén a Pécs-Baranyai Roma Nap keretében nemzetiségi folklórfesztivált, a szeptemberben huszonhetedik alkalommal tartandó Cigány Kulturális Napok alatt pedig történeti konferenciát rendeznek.

A tavaszi fesztivál csütörtöki nyitónapján a Rácz Aladár Közösségi Házban Vázlatfüzetemből címmel grafikai kiállítás nyílik Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész legújabb rajzaiból. A CKKE és a Pécsi Tudományegytem Művészeti Kara együttműködésének tíz esztendős évfordulója alkalmából húsz hallgató és két tanár műveiből nyílik jubileumi tárlat - ismertette Kosztics István.

Másnap a Zsolnay-negyedben működő Bóbita Bábszínházban tartják a szervezet születésnapi gálaműsorát, amelyen mások mellett fellép a mohácsi Dunakivje Tamburazenekar és Gáspár Kálmán, budapesti cimbalomművész. A vasárnapi zárónapon Famíves Fesztivált rendeznek a Rácz Aladár Közösségi Házban, ahol Kosztics László faszobrász-művész tart majd kézműves bemutatót. Az esemény alatt cigány ételeket is lehet kóstolni.

Fotó: pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

135 éve született Wilhelm Furtwängler
Interjú Nánási Henrikkel a főzeneigazgatói székig vezető útról, a karmester szerepéről, pályája kettősségeiről
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában

Más művészeti ágakról

irodalom

Az identitástörténet válsága Az identitástörténet válsága
Grecsó Krisztián: Magamról többet, Magvető Kiadó, 2020
színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés