bezár
 

zene

2019. 03. 28.
Ami a csövön kifér!
Kortárs zenei koncert
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Ami a csövön kifér! Március 30-án este nyolc órától a Stáhly Műteremben a fuvoláé lesz a főszerep: a kortárs zene  kedvelőinek ajánljuk figyelmébe az "Ami a csövön kifér!" címmel meghirdetett koncertet.

A koncerten Matuz, Nagy, Palotás és Madarász művek lesznek hallhatóak. 

Klasszikus kedvencek 2018.

"Ősi és primitív. Elsőként nem véletlenül ez jut eszembe a modern fuvoláról. Csont, de nem hideg, hanem meleg. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint egy 1996-os felfedezés, régészeti szenzáció. Szlovéniában, a Divje Babe barlangban egy barlangi medve combcsontjából készült kb. 43,000 éves négylyukú töredékre bukkantak. Ez az eddig ismert legősibb dallamhangszer.

Hátborzongató, hogy Kṛṣṇa ugyanúgy ezen az egyszerű fúvóshangszeren játszott, mint II. Frigyes, vagy a neandervölgyi előember." (Nagy Ákos)

Az esemény linkje IDE kattintva érhető el. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
Rohmann Ditta Bach-sorozata
Felismeréstől a hangkeltésig

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés