bezár
 

színház

2019. 04. 04.
Az aranygyapjas kaland bemutatója a Kolibri Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az aranygyapjas kaland címmel tart bemutatót szombaton a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; Fábri Péter színdarabját Novák János rendezésében láthatja a közönség.

Az előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz. A főbb szerepeket Fehér Dániel, Alexics Rita, Mészáros Tamás és Tóth József játssza.

Szkéné színház

Az előadásban olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi előzte meg az olimpiai játékokat, kik találták ki és miért. A történet példa arra, hogyan változott a harc a kalandozások során játékká, nemes versengéssé.

A darab története szerint a trónbitorló Péliász király, Jolkosz ura, megrémül egy jóslattól: az ifjú Jászón a trónjára tör. Hogy ártalmatlanná tegye, teljesíthetetlennek látszó feladattal bízza meg: hozza el Kolkhiszból a híres aranygyapjút. Jászón ötven társával indul el az Argó nevű hajón. Útjuk veszedelmes sziklák, háborgó örvények, ellenséges népek és csábító szirének között vezet. Kolkhiszban Médea, a király lánya varázslattal segíti a fiatal hőst, aki megszerzi az aranygyapjút. Vígan és épen érkeznek haza Jolkoszba, ahol Jászón lesz a király. Megfogadják, hogy négyévenként összegyűlnek, hogy újra és újra összemérhessék erejüket. Úgy, ahogyan manapság teszik ezt a versenyzők az olimpiákon - olvasható a darab ismertetőjében.

Fábri Péter színművéhez Novák János írt zenét, a jelmezeket és a bábokat Orosz Klaudia tervezte, az előadás dramaturgja Horváth Péter, koreográfusa Lakatos János, a digitális képeket Kovács Ivó készítette. A bemutató után áprilisban 7-én, 21-én, 24-én és 25-én is látható a darab.

Képek: https://kolibriszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés