bezár
 

színház

2019. 04. 04.
Az aranygyapjas kaland bemutatója a Kolibri Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az aranygyapjas kaland címmel tart bemutatót szombaton a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; Fábri Péter színdarabját Novák János rendezésében láthatja a közönség.

Az előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz. A főbb szerepeket Fehér Dániel, Alexics Rita, Mészáros Tamás és Tóth József játssza.

Szkéné színház

Az előadásban olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi előzte meg az olimpiai játékokat, kik találták ki és miért. A történet példa arra, hogyan változott a harc a kalandozások során játékká, nemes versengéssé.

A darab története szerint a trónbitorló Péliász király, Jolkosz ura, megrémül egy jóslattól: az ifjú Jászón a trónjára tör. Hogy ártalmatlanná tegye, teljesíthetetlennek látszó feladattal bízza meg: hozza el Kolkhiszból a híres aranygyapjút. Jászón ötven társával indul el az Argó nevű hajón. Útjuk veszedelmes sziklák, háborgó örvények, ellenséges népek és csábító szirének között vezet. Kolkhiszban Médea, a király lánya varázslattal segíti a fiatal hőst, aki megszerzi az aranygyapjút. Vígan és épen érkeznek haza Jolkoszba, ahol Jászón lesz a király. Megfogadják, hogy négyévenként összegyűlnek, hogy újra és újra összemérhessék erejüket. Úgy, ahogyan manapság teszik ezt a versenyzők az olimpiákon - olvasható a darab ismertetőjében.

Fábri Péter színművéhez Novák János írt zenét, a jelmezeket és a bábokat Orosz Klaudia tervezte, az előadás dramaturgja Horváth Péter, koreográfusa Lakatos János, a digitális képeket Kovács Ivó készítette. A bemutató után áprilisban 7-én, 21-én, 24-én és 25-én is látható a darab.

Képek: https://kolibriszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Girl power Girl power
Jeanne d'Arc a Katona Kamrájában
Ricotta a TRIP Hajón
Székely Csaba: 10 című darabja a Radnóti Színházban
Antal Attila–Jobbágy Bernadett–Pál Dániel Levente: Akkor majd a gólya

Más művészeti ágakról

irodalom

Világirodalomról lefordított művek kapcsán van értelme beszélni Világirodalomról lefordított művek kapcsán van értelme beszélni
Megjelent Benito Pérez Galdós Tristana című regényének magyar fordítása
Olav Berstaddal, Norvégia nagykövetével a norvég kultúráról, irodalomról, szakadásokról és egységekről beszélgettünk
A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés