bezár
 

irodalom

2019. 04. 06.
Költészet napi koncert a Sebő-együttessel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sebő-együttes ingyenes koncertjével és tematikus irodalmi sétákkal várja a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az érdeklődőket a Fiumei úti sírkertben április 11-én, a költészet napján.

Magyarországon 1964 óta minden évben József Attila születésének napján, április 11-én ünnepelik a költészet napját. Ezen a napon, délután József Attila sírjánál lép fel az 1970-ben alakult Sebő-együttes, amely repertoárján népzene és énekelt versek szerepelnek.

Ezúttal a költő Sebő Ferenc által megzenésített versei hangzanak majd el, köztük olyan ismert költemények, mint a Tiszta szívvel, A hetedik vagy a Regös ének. A költészet napja alkalmából a koncert előtt ünnepi sétákon vehetnek részt az érdeklődők a Fiumei úti sírkertben. A kora délután induló A Nyugat és az Ami bennem lélek című irodalmi séták ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a sírkert weboldalán lehet.

Fotók: Pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
irodalom

Miért írok krimit? Miért írok krimit?
Egy női krimiíró mindennapjai 2.
irodalom

Huszonegyedik #7 Huszonegyedik #7
Poszthumanizmus és szimpátia. Avagy kiút az identitáspolitika csapdájából
irodalom

Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban
A Margó Fesztiválon és a 90. Ünnepi Könyvhét pénteki napján a Prae Kiadó három új kötete mutatkozott be

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés