bezár
 

film

2019. 04. 13.
Miért jó magyar filmet nézni?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miért jó magyar filmet nézni? 2018. óta újdonsült, friss hagyomány az április 30-án, több helyszínen megrendezésre kerülő Magyar Film Napja. Idén, az eseményre készülve, Tenki Réka, Kerekes Vica, Szabó Simon és a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai egy exkluzív videó keretein belül mesélnek arról, miért is érdemes magyar filmet nézni.

Alább tekinthetik meg a Filmalap által készített rövid videót:

A találkozókkal, szakmai kerekasztal beszélgetésekkel, játékos kvízekkel egyaránt tarkított vetítéssorozatra nemcsak a fővárosban, de országszerte kisebb-nagyobb vidéki településeken is egyaránt sor kerül majd. Nemcsak mozik, filmszínházak és művelődési központok vesznek részt a projektben, hanem könyvtárak, különböző kulturális és oktatási intézmények is, több mint 50 helyszín ad majd otthont a sokszínű programsorozat.

A hazai forgalmazók számottevő része ezúttal is csatlakozott a kezdeményezéshez. Közreműködésüknek hála a legújabb magyar filmek jutányos áron kölcsönözhetők a programokra. A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatósága 61 digitalizált klasszikust, továbbá 6 közkedvelt rajzfilmből álló animációs filmcsokrot nyújtott át a Magyar film Napjára.

További részletekről a Magyar Nemzeti Filmalap hivatalos oldalán tájékozódhatnak.

#magyarfilmnapja

Forrás: MNF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés