bezár
 

irodalom

2019. 04. 12.
Cetliinstalláción a versek: 22 külföldi magyar intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A költészet napja alkalmából színes cetliken jelennek meg csütörtöktől a magyar irodalom nagyjainak több nyelvre lefordított verssorai; a Londonból induló kreatív akcióban idén Kairótól Pekingig 22 külföldi magyar intézet vesz részt, így népszerűsítve a magyar kultúrát a nemzetközi közönség körében, értesítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága a prae.hu művészeti portált.

Április 11-én élénk pixelekként jelennek meg többek között József Attila, Ady Endre, Tóth Krisztina költeményei a külföldi magyar intézetek utcafrontjain és a velük együttműködő egyetemeken. A több száz irodalmi post-it cetli látványos installációként bátorítja a járókelőket, hogy saját nyelvükön olvassák el a magyar költészet kiemelkedő alkotásait, kedvenc idézetüket pedig akár magukkal is vihetik.

A Londoni Magyar Kulturális Központ tavaly elindított játékos #postitpoetry akciójához idén 21 intézet csatlakozott, így a post-it cetliken a magyar költők műveit 22 városban 19 nyelvre lefordítva olvashatják a látogatók.

Az akcióban a bécsi, belgrádi, berlini, brüsszeli, bukaresti, delhi, helsinki, isztambuli, kairói, ljubljanai, londoni, moszkvai, párizsi, pekingi, pozsonyi, prágai, római, sepsiszentgyörgyi, stuttgarti, szófiai, tallinni, varsói magyar intézetek vesznek részt.

Cetliinstalláció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés