bezár
 

színház

2019. 04. 14.
Keresünk, kötődünk, kitartunk
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premierre készül a Közép-Európa Táncszínház, a Shreds című új darabot Hámor József készíti.

Hámor József (Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas koreográfus) legújabb munkájával kívánja újjáéleszteni eddig évekig szunnyadó project szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét. A lendületes eleganciától a zene és a mozdulatok kompozíciójának játékosságán át a harcias feszültségig számos árnyalat fellelhető munkáiban, melyet legújabb koreográfiájában sem fogunk hiányolni. A tánc és zene központú alkotó mélyen hisz a mozdulat kifejező erejében, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

Szkéné színház

A Shreds könnyeden közelít a súlyossághoz. Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

Shreds - A Gangaray Dance Company / Közép-Európa Táncszínház / Nemzeti Táncszínház közös
produkciója
Időtartam: 50 perc | Korhatár:14+ | gangaray.eu
Előadók: Hargitai Mariann /KET/ | Horváth Adrienn /KET/ | Maday Tímea Kinga /GDC/ | Mangi Kornélia/GDC/ | Mádi László /KET/ | Nyeste Adrienn /KET/ | Szilvási Anna /KET/ | Dabóczi Dávid /KET/ | Ruzsom Mátyás /KET/
Kosztüm: Maday Tímea Kinga | Koreográfus, Zeneszerző, Fénytervező: Hámor József /GDC/
Támogatók: NKA, Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház, Bethlen Téri Színház,
Kortárs Táncművészetért, Alapítvány, Coteda Nonprofit KFT
Fotó: Máday Tímea Kinga
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Hazudjunk, hisz mire jó az igazság? Hazudjunk, hisz mire jó az igazság?
Gorkij-dráma az Örkény Színházban
Yoann Bourgeois: Éjféltájt (Minuit) a BTF-en
Mandana – Cirkuszművészet újra álmodva. Circus Krone, München
színház

Színházi kaleidoszkóp Színházi kaleidoszkóp
Recenzió a Színház és társadalom című kötetről

Más művészeti ágakról

David Wark Griffith: Letört bimbók
Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés