bezár
 

színház

2019. 04. 14.
Keresünk, kötődünk, kitartunk
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premierre készül a Közép-Európa Táncszínház, a Shreds című új darabot Hámor József készíti.

Hámor József (Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas koreográfus) legújabb munkájával kívánja újjáéleszteni eddig évekig szunnyadó project szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét. A lendületes eleganciától a zene és a mozdulatok kompozíciójának játékosságán át a harcias feszültségig számos árnyalat fellelhető munkáiban, melyet legújabb koreográfiájában sem fogunk hiányolni. A tánc és zene központú alkotó mélyen hisz a mozdulat kifejező erejében, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

Szkéné színház

A Shreds könnyeden közelít a súlyossághoz. Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

Shreds - A Gangaray Dance Company / Közép-Európa Táncszínház / Nemzeti Táncszínház közös
produkciója
Időtartam: 50 perc | Korhatár:14+ | gangaray.eu
Előadók: Hargitai Mariann /KET/ | Horváth Adrienn /KET/ | Maday Tímea Kinga /GDC/ | Mangi Kornélia/GDC/ | Mádi László /KET/ | Nyeste Adrienn /KET/ | Szilvási Anna /KET/ | Dabóczi Dávid /KET/ | Ruzsom Mátyás /KET/
Kosztüm: Maday Tímea Kinga | Koreográfus, Zeneszerző, Fénytervező: Hámor József /GDC/
Támogatók: NKA, Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház, Bethlen Téri Színház,
Kortárs Táncművészetért, Alapítvány, Coteda Nonprofit KFT
Fotó: Máday Tímea Kinga
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A zuhanás sokkja a MáSzínházban
Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről
Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés