bezár
 

irodalom

2019. 05. 02.
Verses Víziváros
Tartalom értékelése (4 vélemény alapján):
Huszonhat és fél címmel tart felolvasást Képes Gábor költő, a Víziváros Facebook-oldal alapítója a Csalogány26 étteremben, május 4-én, délután fél öttől. Az irodalmi délután a Budapest100 – A Bauhaus nyomában című esemény része.

Képes Gábor az esemény szervezőinek kérésére vízivárosi vonatkozású verseiből olvas fel, ilyen módon is felidézve a városrész sajátos hangulatát és kultikus helyeit. A költemények javarésze a Fiatal Írók Szövetsége kiadásában megjelent Az élet egy nagy öröklakás (2002) és Az utcafront és az öregember (2006) kötetekből származik, de újabb, kötetben még meg nem jelent szövegek is hallhatók lesznek a szerző Réka-versciklusából.

Május 4-én és 5-én a Csalogány utca 26-os ház további programoknak is színtere lesz: Gréczi Emőke szociológus, művészeti író Mattioni Eszterről, az épület bejáratánál található hímeskő mozaik – Almát szedő nő - alkotójáról mesél, Vincze Miklós, a 24.hu újságírója pedig Árkay Bertalanról, a ház tervezőjéről. A gyerekeket hímeskő inspirálta gyerekprogrammal várja Pál Rebeka médiaművész.

A Budapest100 hétvégéjén háztörténeti kiállítás és fotópont kereső séta is várja mindazokat, akik felkeresik a Víziváros 1942-ben épült, emblematikus bauhaus lakóházát.

A részletes program elérhető a weben

Az irodalmi délután Facebook-eseménye

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés