bezár
 

art&design

2019. 05. 04.
Idén is lesz Mozaik Múzeumtúra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is lesz Mozaik Múzeumtúra Idén is megrendezik a Mozaik múzeumtúra elnevezésű programot; a múzeumok népszerűsítését és a múzeumlátogatások számának növelését célzó rendezvénysorozat a 8-16 éves korosztályt célozza meg.  

Kemecsi Lajos, az ötletgazda Néprajzi Múzeum főigazgatója a műsorban elmondta, hogy a múzeumoknak fel kell tudni venni a verseny a virtuális világgal a valódi tárgyak hiteles üzenetein keresztül, ehhez pedig meg kell szólítani a fiatalokat. Hozzátette, hogy a kultúraátadásban egy múzeum ma már könnyedén felvállalhatja, hogy egy kiállítóhely trendi és népszerű legyen a fiatalok körében is.

Mint mondta, azt remélik, a program során kiderül, hogy ,,a múzeum ma már nem unalmas hely, és nem poros tárgyak kiállítása egy sötét teremben, ahol csendben kell lenni, és esetleg papucsot húzni a lábra."

A Mozaik múzeumtúra keretében lesz matricagyűjtő játék, iskolai edukációs program, speciális múzeumtúrák, családi programok és múzeumpedagógiai foglalkozások. A programban háromszáz kiállítóhely vesz részt.

HIRDETÉS

banner

A kép forrása: programturizmus.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról
art&design

Forró tükör Forró tükör
Videóinterjú Kovács Lola képzőművésszel

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
A 2019-es év új, német nyelvű gyerekkönyvei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés