bezár
 

színház

2019. 05. 15.
Gyűjtés a Maladype színház javára
Súlyos károkat szenvedett a társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyűjtés a Maladype színház javára A nagyterem beázott, valamint díszletek, technikai eszközök, jelmezek sérültek meg, több előadás játszhatatlanná vált. A Maladype Színház Közhasznú Egyesület gyűjtést szervez, hogy a társulat fennmaradhasson, értesült a prae.hu művészeti portál. 

Nem kicsi a gond, és a Maladype Színház Facebook-oldalán is kampányol. Az alábbi felhívást tették közzé: 

Szkéné színház

Tisztelt Közönségünk, kedves Barátaink!

Pár napja Bázisunk lakótársi gondatlanság következtében komoly károkat szenvedett, így a próba- és játszóhelyül szolgáló Nagytermünk használhatatlanná vált; beázások következtében technikai eszközeink, valamint néhány előadásunk díszlete és jelmezei tönkrementek. Emiatt legújabb produkciónk, A trójai nők is játszhatatlanná vált.

A váratlanul bekövetkezett eseményt tovább tetézte a 2019/20-as működési pályázat kapcsán társulatunk számára megítélt alacsony támogatási összeg nyilvánosságra hozatala is, aminek köszönhetően nemcsak a Maladype fennállásának 18. évét megünnepelni szándékozó jubileumi évad került veszélybe, hanem a TRIP Hajóra meghirdetett május havi előadásainkat (III. Richárd, Augusztus) is kénytelenek vagyunk lemondani.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a színházunkat ért anyagi és technikai károk nem teszik lehetővé, hogy az idei évad utolsó hónapjában a Magyarországra tervezett előadásainkat megtartsuk. Színházunk mindennapi működése lehetetlenné, jövője bizonytalanná vált. Köszönjük megértésüket, emberi hozzáállásukat és anyagi támogatásukat! 

A Maladype társulata

Maladype Színház Közhasznú Egyesület
Raiffeisen Bank 12010659-01162281-00100004
IBAN HU89 12010659-01162281-00100004

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés