bezár
 

irodalom

2019. 05. 18.
Roma írótalálkozó a Romani Film Festen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A IX. Romani Film Fest kísérőrendezvényeként rendezik meg a hiánypótló roma írótalálkozót május 26-án, az Art+Cinema-ban.

A cigány kultúrához éppúgy hozzátartozik az irodalom, mint bármely más művészeti ág. Az utóbbi években szinte csak a képzőművészet és a zene az, ami hallat magáról, mintha megcsappant volna az érdeklődés a cigány irodalom iránt. Ritkán találkozhatunk folyóiratokban roma szerzők nevével és igencsak megritkult a kötetek száma is.

Az országos roma írótalálkozót, mely a IX. Romani Film Fest kísérőrendezvénye, a megjelenés hiánya hozta létre. A rendezők célja, hogy felhívják a figyelmet, hogy továbbra is vannak alkotók, közöttük olyanok is, akiknek a nevével még sohasem találkozhatott az olvasóközönség.

A maratoni felolvasás keretein belül változatos műfajok izgalmas művészeti értékkel gazdagítják az érdeklődőket. Azoknak a szerzőknek, akik személyesen nem lesznek jelen, színészek segítségével idézik meg az írását. Az elhangzottak vizuálisan is megjelennek meghívott képzőművészek által, akik ihletés alapján grafikákat készítenek az írásokra reflektálva.

Az eseményre mindenkit szeretettel várnak május 26-án az Art+Cinema-ban.

A részletes program itt érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról
irodalom

Fejnehéz éjszakák Fejnehéz éjszakák
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka. Ford.: Rácz Judit. Athenaeum Kiadó, 2018.

Más művészeti ágakról

Sajtótájékoztató Enyedi Ildikó új filmjéről, A feleségem történetéről
Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés