bezár
 

irodalom

2019. 05. 18.
Roma írótalálkozó a Romani Film Festen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A IX. Romani Film Fest kísérőrendezvényeként rendezik meg a hiánypótló roma írótalálkozót május 26-án, az Art+Cinema-ban.

A cigány kultúrához éppúgy hozzátartozik az irodalom, mint bármely más művészeti ág. Az utóbbi években szinte csak a képzőművészet és a zene az, ami hallat magáról, mintha megcsappant volna az érdeklődés a cigány irodalom iránt. Ritkán találkozhatunk folyóiratokban roma szerzők nevével és igencsak megritkult a kötetek száma is.

Az országos roma írótalálkozót, mely a IX. Romani Film Fest kísérőrendezvénye, a megjelenés hiánya hozta létre. A rendezők célja, hogy felhívják a figyelmet, hogy továbbra is vannak alkotók, közöttük olyanok is, akiknek a nevével még sohasem találkozhatott az olvasóközönség.

A maratoni felolvasás keretein belül változatos műfajok izgalmas művészeti értékkel gazdagítják az érdeklődőket. Azoknak a szerzőknek, akik személyesen nem lesznek jelen, színészek segítségével idézik meg az írását. Az elhangzottak vizuálisan is megjelennek meghívott képzőművészek által, akik ihletés alapján grafikákat készítenek az írásokra reflektálva.

Az eseményre mindenkit szeretettel várnak május 26-án az Art+Cinema-ban.

A részletes program itt érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Feloldódni a performanszban Feloldódni a performanszban
Terítéken Erdély Miklós
irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
irodalom

Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel
Kiss László–Bérczesi Róbert: Én meg az Ének. Behúzott szárnyú felfelé zuhanás, Budapest, Athenaeum, 2019.
irodalom

Éljen a kés? Éljen a kés?
Könyvbemutató 2019. október 31-én

Más művészeti ágakról

színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Nagy Zoltán: Szép csendben
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
Muhi Klára és Dér András A szabadság bolond körei című filmje a 16. Verzió filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés