bezár
 

art&design

2019. 05. 19.
Tavaszi Zsongás a Bartók Béla Boulevard-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavaszi Zsongás a Bartók Béla Boulevard-on Az ELEVEN Tavasz és az Ablak a Bartókra bemutatja az első közös összművészeti hétvégéjét Buda kulturális főutcáján.

Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt Bartók Béla út, ahol ismét megrendezik a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából a már hagyománynak számító ELEVEN Tavasz utcafesztivált. Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar hot jazz & cool swing koncertje, Mini WAMP designvásár, kiállítások és izgalmas workshopok várják az érdeklődőket. Érdemes tehát kilátogatni május 30. és június 2. között a Bartók Béla Boulevard-ra, ahol mi magunk is művészekké válhatunk, akár egy utcaszínházi előadás szereplőjeként, vagy éppen saját tervezésű bútorunk elkészítésével. 

A sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolták a Bartók Béla Boulevardot. Tették mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül. 

Mindezt ünnepli a Tavaszi Zsongás, amelynek keretében könnyű- és komolyzenei koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal vár mindenkit az ELEVEN Tavasz színes forgataga május 30. és június 2. között négy napon keresztül.

A programokról további részletek itt olvashatóak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés