bezár
 

építészet

2019. 05. 29.
Az átfogó munkavédelmi fejlesztés eddigi eredményei az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység, és a művészet, szórakoztatás, szabadidő ágazatokat érintően
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az átfogó munkavédelmi fejlesztés eddigi eredményei az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység, és a művészet, szórakoztatás, szabadidő ágazatokat érintően A komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés 2018 júniusában indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00035 kódszámú Európai Uniós program keretén belül.

A program kiemelt célja a szemléletformálás, az ismeretbővítés, figyelemfelhívás kiemelve a munkabiztonsági szempontokat, csökkentve ezzel a munkahelyi balesetek számát. Jelen projekt lassan a végéhez közeledik, és több eredménytermék is létrejött az eddigi megvalósítás során. Hat, különböző témát érintő kiadvány kerül megvalósításra, ebből eddig három készült el az ágazatot érintően. A kiadványok tartalma több szempontból nyújt segítséget az ágazatban dolgozó munkavállalók, munkaadók és munkavédelmi képviselők részére egyaránt. A szerzők által összeállított segédanyagok az alábbi témákat érintik:

  1. A hatékonyság és a munkavédelem összefüggései
  2. Az adminisztráció és művészeti ágazatban dolgozók jogainak gyakorlásához, feladataik teljesítéséhez szükséges ismeretek a munkavédelem tükrében
  3. A munkabiztonság, prevenció, megelőzés eszközei az adminisztráció és művészeti ágazatban
  4. A munkavédelem szerepe, jelentősége a munkáltató és munkavállaló szempontjából az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység, és művészet, szórakoztatás, szabadidő ágazatokban dolgozók állományának körében, a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseletek felelőssége, teendői a munkavédelem terén
  5. A munkahelyi egészségmegőrző, munkaképesség fejlesztő programok lehetséges tartalma az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenységet végző ágazatban dolgozók állományának körében, alkalmazási területeik, a részvételt elősegítő, ösztönző megoldások
  6. A munkavédelmi képviselők feladatainak összefoglalása

 

GINOP

A kiadványok elérhetőek lesznek a projekt honlapján

A pályázati konzorcium vezetője a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke Dr. Vadász György hangsúlyozta, hogy közös együttműködésre van szükség munkavállaló, munkaadó, érdekképviselet és kormány oldalról egyaránt. A közös gondolkodás eredményeként, a szemléletformálás is fontos célkitűzés, melyben a munkaadói szerepvállalás kiemelt jelentőséggel bír. Az ágazati szereplőket támogató szakmai kiadványok, online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök ingyenesen elérhetők lesznek a projekt ágazati weboldalán.

A kiadványok mellett képzések keretében, szakmai előadók és oktatók közreműködésével 12 munkavédelmi képviselő kerül bevonásra, melyben a kifejezetten számukra készített oktatási tananyag nyújt segítséget a munkavédelem minél hatékonyabb megvalósításához és biztosításához. A Munkavédelmi képviselők oktatási tananyaga az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység, és a művészet, szórakoztatás, szabadidő ágazatokban címmel elkészült segédlet, specifikus segítséget nyújt a feldolgozóipari ágazat alágazataira vonatkozó szabályokat illetően: önálló tanegységként tárgyalja az Alkotóművészek munkahelyi kockázatai; Kölcsönzés; Munkaerőpiaci szolgáltatás; Utazásközvetítés, szervezés; Biztonsági, nyomozói tevékenység; Épületüzemeltetés, zöldterület kezelés; Adminisztratív munkák; Könyvtári, múzeumi tevékenység; Szerencsejáték, fogadás; Sport, szabadidős tevékenység ágazatok egyedi kérdésköreit. Hatékony segítséget nyújt a képviselőknek a munkavédelmi eszközök előírásáról, biztosításáról és minden olyan kérdésről, melyre a gyakorlatban szükségük lesz. A tananyag a projekt weboldaláról valamennyi alágazatban dolgozó, és minden téma iránt érdeklődő számára ingyenesen elérhető lesz itt..

A projekt kutatásának keretében országos, nagymintás kérdőíves megkérdezés jelenleg is zajlik, melynek konkrét eredményeit a feldolgozást követően tesszük közé.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés