bezár
 

zene

2009. 05. 18.
Próbáljuk pozitív módon érinteni a halált
Editors a Szigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Próbáljuk pozitív módon érinteni a halált Tavaly még a szomszédos Szlovákiába kellett átutazni mindazoknak, akik Tom Smith-t, és csapatát akarták élőben megcsodálni. Augusztus 15-én mindössze a Sziget Nagyszínpadáig kell elzarándokolnunk, amennyiben a Stafford-i négyesre, az Editorsra vagyunk kíváncsiak.
Bizonyára sokak örömére lép fel az idei Sziget Fesztiválon az utóbbi évek egyik legnépszerűbb brit indie-zenekara, az Editors. Tavaly még a szomszédos Szlovákiába kellett átutazni mindazoknak, akik Tom Smith-t, és csapatát akarták élőben megcsodálni. Augusztus 15-én mindössze a Sziget Nagyszínpadáig kell elzarándokolnunk, amennyiben a Stafford-i négyesre vagyunk kíváncsiak.

És, hogy mit kell tudnia annak, aki még nem hallott róluk?

Nos, kötve hiszem, hogy túl sok ilyen ember akadna, hiszen The Racing Rats című kislemezüket rongyosra játszotta az MR2 Petőfi Rádió. De ha mégis jellemeznem kéne őket pár mondatban, a zenéjükben felfedezhetünk Joy Division-ös, Echo & The Bunnymen-es, Psychedelic Furs-ös, és Bauhaus-os vonásokat, a kortársak közül pedig a The Bravery és az Interpol azok, akik érezhetően hatottak rájuk.

A 2002-ben alakult brit együttes már bezsebelt egy Mercury Prize-t 2006-ban, és egy Brit Award-ot tavaly. 2007-es turnéjuk több helyszínére is elkísérték az R.E.M.-et, de megtöltötték már egyedül a 12.000 fős National Indoor Arena-t is, Birmingham-ben. Jelenleg új, harmadik nagylemezükön dolgoznak a híres producerrel, Flood-dal.

Előző, An End Has A Start című albumuk szövegeiben a halál, betegség, veszteség témakört járták körül. Erről így nyilatkozott a banda énekes / gitárosa, Tom Smith: „Próbáljuk pozitív módon érinteni a halált

A borongós témákat néhol rendkívül pörgős, máshol torokszorító-balladai zenei köntösbe öltöztető Editors augusztus 15-én lép fel a Sziget Nagyszínpadán.

Egy kis kedvcsináló:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jgtUb6SgKAY&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jgtUb6SgKAY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

 

Editors: An End Has a Start (Europe2) 2007

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
Interjú Spányi Miklóssal a régizenei mozgalomról, külföldi tanulmányokról, zenei interpretációról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kecskés D. Balázs válaszol
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.

Más művészeti ágakról

art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Neked már megvan a heti Praedád?
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés