bezár
 

zene

2019. 07. 09.
Nemzetközi kamarazenei fesztivál Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kamarazenei fesztivál Budapesten A kamarazenére fókuszál a Miranda Liu hegedűművésznő által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus, amit első alkalommal rendeznek meg augusztus 30. és szeptember 3. között Budapesten három helyszínen. A koncerteknek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont. 

Miranda Liu, hegedűművésznő  elmondta: a fesztivál célja az, hogy a kamarazenét, a "barátok zenéjét", eredeti formájában mutassák be úgy, ahogy a zeneszerzők annak idején eltervezték: meghitt környezetben előadva. ,,A fesztiválon Budapest legsikeresebb kamarazenészei mellett fellép Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból" - tette hozzá a művésznő.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miranda Liu visszahívást kapott Krakkóba a Lengyel Zenei Fesztiválra, ahol ezúttal a Krakkói Filharmonikus Zenekar szólistájaként lép fel július 14-én. Soós Máté hegedűművész, a Central European String Quartet tagjának közlése szerint a fesztivált augusztus 30-án, a Central European String Quartet koncertje nyitja meg, a műsor első felében Debussy és Bartók műveit hallhatja majd a közönség a Festetics Palota Tükörtermében.

A fesztiválon fellép mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

A kép forrása: musicalchairs.info

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés