bezár
 

film

2019. 07. 12.
Tetőmozi klasszikusokkal a Mammutban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 12-én, azaz ma este a Mammut II. tetején indul a Budapest Rooftop Cinema nyolcadik évada. Az új évad és az új helyszín kapcsán különleges promófilmek is készültek, amelyek – hűen a mozi szellemiségéhez – olyan klasszikus filmek ikonikus jeleneteit idézik meg, mint a Ponyvaregény, a Terminátor vagy A Wall Street farkasa. 
Puskás Peti és Kovács Panka színészek barátaik, az ötletgazdák, Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az InkPanther Productions csapat felkérésére vállalták a szerepet, és szervesen hozzátették ők is a magukét éppúgy a jelenetek tervezésében, mint a vásznon. A spotok aláfestő zenéi IAMYANK jóvoltából hallhatóak, újraértelmezve és a friss spotok hangulatára szabva az eredeti mozimelódiákat.
 
 
A hangrögzítési munkálatokat a Biebersből is ismert Puskás Dániel végezte. A rögtönzött alkotócsapat nagy része már nem először dolgozott együtt ebben a felállásban, így mindössze két nap telt a forgatás megkezdése és a filmek publikálása között, a rendező pedig a narrátori feladatot is ellátta. Ahogy ő jellemezte ezt a tempót: „Ahogy Panka és Peti elkezdtek játszani, rögtön ráéreztek erre a stílusra, és már pontosan tudtuk, hogy mit akarunk látni a vásznon, flow-ba jött mindenki. Úgy éreztük, ütnek a poénok, így azonnal, frissen csomagoltuk is őket.”
 
A Budapest Rooftop Cinema idei szezonja július 12-én indul Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmjével a  Mammut II. tetején – vagy ahogy mostantól nevezik, a Mammuttetőn –, később műsorra kerül A nagy Gatsby, a Szárnyas fejvadász vagy az utóbbi évek egyik legszebb animációja, a Vörös teknős.
 
 
A nyitó esemény Facebook-eventje ezen a linken érhető el.

A részletes programot az érdeklődök megtalálják a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán.

A Mammuttető és a Mammuttető bár minden nap 17 órakor nyit, a filmeket sötétedéskor kezdik vetíteni.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés