bezár
 

art&design

2019. 08. 03.
Egyetemi kurzus indul a Bartók Béla út fejlesztésére
Tartalom értékelése (5 vélemény alapján):
Egyetemi kurzus indul a Bartók Béla út fejlesztésére BBB 2030 néven esettanulmányi kurzus és verseny indul 2019 őszén, melynek célja a Bartók Béla Boulevard identitásának és működésének megértése és hosszú távú, fenntartható fejlesztése. A kurzusra, amin 35 hallgató vehet részt bármely egyetemről, augusztus 12-ig várják a jelentkezéseket.

A Bartók Béla Boulevard (BBB) Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő része, Buda kulturális és innovációs ütőere. A Duna, a Műegyetem, a Gellérthegy közelsége hatalmas lehetőséget kínál az építkezésre mind térben bővülve, mind a hely szellemiségét erősítve. A kurzussal egybekötött esettanulmányi és ötletverseny olyan ötleteket vár és segít kidolgozni, amelyek tízéves távlatban képesek a tér használati minőségét növelni a környezeti, vizuális feltételek javításával úgy, hogy azok összhangban legyenek mindazoknak az elvárásaival, akiknek érdekeltsége fűződik a Bartók Béla úthoz (lakók, közigazgatás, BKV, vállalkozók, stb.).

A kurzus és verseny célja, hogy egyetemi hallgatókat vonjon be egy élő urbanisztikai problémakör megismerésébe és lehetőségeinek feltárásába, olyan megoldások után kutatva, amelyek hosszú távon életképesek lehetnek.

A versenyre való felkészülés része a csapatok kialakítása, amelynél elsődleges szempont, hogy különböző felkészültségű és hátterű (műszaki, tervezői, urbanisztikai, igazgatástudományi, társadalom- és bölcsészettudományi, stb.) hallgatók  vegyenek részt benne.

HIRDETÉS

banner

A szervezők fontosnak tartják, hogy hidakat építsenek különböző szakterületek között. “Sokszor találkozom azzal a problémával, hogy az emberek nem tudják, mit tanult a másik ember évekig az egyetemen, mihez ért, miben tudnának segíteni egymásnak. A BBB2030 projekttől – a borzasztó izgalmas témán és kihíváson túl –, azt remélem, hogy a hallgatók jobban rálátnak majd egymás munkájára, jobban tisztelik majd a jövőben egymás szakértelmét.” – mondta el a kurzus egyik szervezője, Fiáth Heni, designkultúra-kutató, a BME Szociológia és Kommunikáció tanszék oktatója.

A kurzusra egyénileg lehet jelentkezni augusztus 12-ig, az ötletek kidolgozására csapatokban lesz lehetőség. A problémák feltárását és az ötletek fejlesztését az építészet, városfejlesztés, környezetpszichológia terén jártas szakértők segítik majd. 

A verseny szervezésében és lebonyolításában részt vesz a Bartók Béla Boulevard projekt menedzseléséért felelős Kulturális Tizenegy Egyesület, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszéke, a Demola Budapest innovációs labor és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Az esemény honlapja:

www.bbb2030.hu

Az esemény Facebook oldala:

www.facebook.com/bartok2030


 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés