bezár
 

zene

2019. 08. 05.
Magyar táncegyüttes nyert a lengyel fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar táncegyüttes nyert a lengyel fesztiválon A budapesti Nádasdy Táncegyüttes nyerte el a Nemzetközi Népművészeti Találkozó nevű, a dél-lengyelországi Wislában idén harmincadik alkalommal rendezett fesztivál fődíját - közölte Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul. 

A több közép-európai országban elterülő Beszkidek-hegységhez, valamint a világ más hegyi tájaihoz is kötődő népi kultúrákat bemutató fesztivál szerdán kezdődött a dél-lengyelországi üdülőközpontban, Wislában. A szombat esti gálaesten a Nádasdy Táncegyüttes a Grand Prix nevű fődíjat vette át. Emellett négy különdíjat ítéltek oda egy chilei, egy horvát, egy lengyel és egy szlovák együttesnek. A szemlén 15 együttes mutatkozott be, ebből 12 külföldről érkezett, többek között Észak-Macedóniából, Georgiából, Kanadából, Szerbiából, Törökországból.

A Nádasdy Táncegyüttest a Budafok-Nagytétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola volt növendékei alkotják, repertoárjukban erdélyi és magyar táncok szerepelnek. A mintegy harmincfős, 16 és 25 év közötti fiatalokból álló együttest Vizi Tibor vezeti.

Kép forrása: pestpilis.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés