bezár
 

színház

2019. 08. 24.
Kortárs táncművészet Budapesten
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Kortárs táncművészet Budapesten Szeptember 1. és 4. között rendezik meg immár 18. alkalommal a L1danceFestet, a nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválját Budapesten; a fókuszban a kortárs előadóművészetek, a tánc- és társművészetek, valamint a performatív művészetek állnak. Az idei fesztivált workshopok, kiállítások, valamint beszélgetések is kísérik.

A külföldiek mellett az eseményen idén is megjelennek magyar alkotók is, köztük az L1 Egyesület tagjainak és rezidens művészeinek munkái. Az események főbb tematikái lesznek a showcase programok - rövid darabok seregszemléje; a stúdió-bemutatók; workshopok; kiállítások; az Add bele magad! elnevezésű konferenciasorozat, valamint a nyílt fórum. Az egyes előadások után az alkotókkal a Talking through V4+ címmel tartanak beszélgetést.

Szkéné színház

Az idei fesztivál szeptember elsejei nyitónapján a Lilach Orenstein izraeli táncművész stúdióprezentációja lesz látható, az előadás a nézőhöz való kapcsolódás új lehetőségeit kutatja. Az L1 Egyesület és a MAMŰ között elindult L1meetsMAMŰ együttműködésében nyílik a Test-Vonal 4 című kiállítás a MAMŰ Galériában, ahol kortárs alkotók munkáit mutatják be, a fókuszban a mozdulat és tánc szerepe áll.

A fesztiválon a magyar és nemzetközi kortárstánc-szcéna jeles képviselői tartanak workshopokat, amelyekre előzetesen lehet jelentkezni.

A kép forrása: macholshalem.org

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés