bezár
 

art&design

2019. 08. 28.
Megtekinthető a Budapest Art Mentor program kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megtekinthető a Budapest Art Mentor program kiállítása A Budapest Art Mentor program összefoglaló kiállítása Felfedezők 2.0 címmel csütörtökön nyílik meg Budapesten, az Ybl Budai Kreatív Házban, ahol tizenkét mentorált alkotásait láthatja a közönség.  

A 2017-ben indult Budapest Art Mentor program másodszor rendezi meg szemeszter végi összefoglaló kiállítását, amelynek zömét az elmúlt két év alkotásai adják, valamint minden művész bemutatja a kifejezetten a tárlatra szánt új munkáját is.

Mint írják, a művészek érdeklődési körét mind műfaji, mind témabeli többféleség jellemzi. Ábel Tamás az üveg, Majoros Áron pedig a szobrászat médiumán át vizsgálja a transzparencia, a fény és a színek aspektusait. 

Balázs Nikolett és Klájó Adrián környezetük anyagainak felhasználásával sajátos világukat elevenítik meg, a peremlétről és az általa kapott vizuális örökségről mesélnek. Mézes Tünde is már meglévő tárgyakkal dolgozik, a kisajátítás és reprodukálás jelensége foglalkoztatja, míg Diósi Máté digitális és analóg fotográfiái aktuális, lokális és globális jelenségekre reflektálnak. 

Fülöp Gergő sokszor monumentális képein és installációin a jelen bizonyosságainak megingatására törekszik, alkotásaiban párhuzamos valóságok feszülnek egymásnak. Gombos Andrea különféle technikákkal és anyagokkal kísérletezik, amelyekkel az individuum létét, annak szerepét értelmezi. Horváth Ágnes saját generációjának a közösségi médiáról alkotott tapasztalatait, a magánéletre és nyilvánosságra gyakorolt hatásait sűríti különféle ellentétpárokba.

Mikola Tamás munkásságában központi szerepet játszanak a maszkok mint felvett társadalmi szerepek megtestesítői, míg Németh Marcell két és három dimenzió között egyensúlyozó fémlemezein ember alkotta tájak: autópályák, elektromos vezetékek, építészeti boltozatok bukkannak fel. Pál Katja festményein pedig magát a médiumot és annak a nézővel való kapcsolatát vizsgálja.

A Felfedezők 2.0 című tárlat szeptember 29-ig tart nyitva.

Kép: Állapotváltozások (részlet)
via Budapest Art Mentor

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában

Más művészeti ágakról

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés