bezár
 

színház

2019. 09. 04.
Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Hét nagyszínpadi, három stúdiószínpadi gyermek- és négy kamara- előadást tekinthet meg a közönség a Móricz Zsigmond Színház 2019/2020-as évadában.

A nagyszínpadon műsorra tűzik a - Rózsakert Szabadtéri Színpadot nyáron megnyitó - Molnár Ferenc-klasszikust, a Delila című vígjátékot Mohácsi János rendezésében. Ödön von Horváth drámáját, a Mesél a bécsi erdőt Fehér Balázs Benő állítja színpadra, a Jane Fonda főszereplésével készült 9-től 5-ig című filmből Patricia Resnick és Dolly Parton által adaptált musicalt pedig Szente Vajk rendezi - a darab egyébként a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra.

Szkéné színház

Az író születésének 140. évfordulója alkalmából Móricz Zsigmond Úri muri című drámáját tűzi műsorra a színház Szőcs Artúr színrevitelében, Michel Tremblay drámaíró Sógornők című darabját pedig Horváth Péter rendezésében láthatják majd a nézők.

Az idei évadban lesznek nagyszínpadi gyerekelőadások is, Szilágyi Bálint Piroska vs. farkas című darabját viszi színre, Sediánszky Nóra és Papp Dániel Ezeregyéjszaka című mesejátékát a szerzőpáros egyik tagja, Papp Dániel rendezi.

A Krúdy Kamaraszínpadon April de Angelis Színházi bestiák című darabját Verebes István rendezésében állítják színpadra, Karinthy Frigyes klasszikusát, a Tanár úr, kérem!-et Deres Péter adaptációjában Simon Kornél rendező vezetésével mutatja be a nyíregyházi társulat. Conor McPherson a Tengeren című színdarabját Göttinger Pál, míg Frederick Knott Várj, míg sötét lesz című krimijét Mészáros Tibor rendezi.

A gyermekelőadások között a Művész Stúdióban A három kismalac mesejátékot Boráros Melinda és a Ziránó Színház színrevitelében láthatja a közönség, az Állati színjáték című művét Valcz Péter állítja színpadra, Veres András Púpos lovacska című darabját pedig Varga Péter rendezésében tekintheti meg a nagyérdemű.

Az évadban emellett repertoáron marad a tavalyi szezon több közönségkedvenc darabja is.

Kép forrása: Móricz Zsigmond Színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés