bezár
 

zene

2019. 09. 15.
Szombattól Ars Sacra Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombattól Ars Sacra Fesztivál Szombaton kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes programot kínál csaknem 400 helyszínen országszerte és a határokon túl.

A keresztény művészet erőteljes és új színt vitt az ember addigi tevékenységébe - hangsúlyozta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az Ars Sacra Fesztivál megnyitóján pénteken Budapesten. Kiemelte, hogy a fesztivált egyre szélesebb körben rendezik meg, s új központi témával készülnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a liturgiához kapcsolt művészettel.

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a művészet - legyen szakrális vagy profán - elemel a hétköznapoktól, az ismétlődésből, emellett elgondolkodtat és szabaddá tesz. A fesztiválon egyebek mellett tárlatokkal, színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket szombattól szeptember 22-ig. A 13. Ars Sacra Fesztivál mottója: Legyenek mindnyájan egyek. A programok között szerepel a négy történelmi egyház közös zenei áhítata a Szent István-bazilikában négy egyházi iskola kórusainak vasárnapi fellépésével. Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraestet ad a Budapest Music Centerben, Roby Lakatos együttesével pedig klasszikus, népi és dzsesszdarabokkal, valamint filmzenével szórakoztatja a közönséget a Háló Közösségi és Kulturális Központban. A Karosi Júlia Quartet koncertjén Kodály és Bartók művei csendülnek fel az Óbudai Társaskörben, Művészet és hitvallás címmel Majoros Áron Zsolt szobrászművész és Mayer Éva grafikusművész beszélgetnek Istenről, hivatásról, művészetről és családról Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetessel. Páros mágia címmel Szabó T. Anna és Dragomán György írók a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban várják a közönséget estjükre.

Az Ars Sacra Fesztivált Bogányi Gergely zongoraművész zárja Liszt műveivel a Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban.

Kép forrása: https://www.facebook.com/arssacrafeszt/ 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés