bezár
 

építészet

2019. 10. 01.
Az Örkény Színház belső átalakításáért ítélték oda az év belső építésze díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Örkény Színház belső átalakításáért ítélték oda az év belső építésze díjat Az Örkény Színház belső átalakításáért Fülöp Krisztina nyerte el Az év belsőépítésze díjat.

Fülöp Krisztina az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában úgy fogalmazott: egészen más, mindentől különböző műfaj a színházi építészet, mert egyfelől a színházi tér munkahelye az ott dolgozóknak, másfelől a műfajból adódóan tele van érzelemmel. Tehát a színházban dolgozók számára otthon és egy olyan munkahely egyben, amely észrevétlenül működik a látogatók számára. Fülöp Krisztina beszélt arról is, hogy a belsőépítészeti tervezés csaknem egy évig tartott, a munka során a nézőtérre és a kapcsolódó közlekedő terek átalakítására fókuszáltak csapatával.

A színház átalakítását az indukálta, hogy recsegtek-ropogtak a székek, alig lehetett hallani mi történik a színpadon - tette hozzá. Ezért olyan "generális orvoslásra" volt szükség, ami az összes szakágat igényelte. Így együtt dolgozott Vincze Krisztián építésszel, Fürjes Andor akusztikus szaktervezővel, valamint Haász Ferenc világítástervezővel is. Kiemelte azt is, hogy "elhagyhatatlan volt" az az erős, közös munka, amit Mácsai Pállal a teátrum igazgatójával végeztek, akinek határozott elképzelése volt arról, hogy milyen legyen az épület.

Elmondta, hogy dolgozik a kaposvári Csiky Gergely Színház műemlék-átalakításán és hozzáépítésén is, amely során a legfontosabb szempont, hogy láttatni engedjék a gyönyörű, 20-as években épült épület azon értékeit, amit a korábbi felújítások elfedtek. A szakember munkáját nem először díjazta a szakmai zsűri, 2012-ben Glavanovics Orsolyával közösen nyerte el az elismerést a Manninger-villa átalakításáért. A díjat Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója alapította 1998-ban azért, hogy elismerjék az akkori nehéz építőipari körülmények között is kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek munkáját. Az elismerés szakmai hátterét a kezdetektől a Magyar Építész Kamara belsőépítészeti tagozata adta.

HIRDETÉS

banner

Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kép forrása: magyarhírlap.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

Pécs rejtett metafizikája Pécs rejtett metafizikája
Bojár Iván András – Darabos György: Nagy Pécs Könyv. Ivon Kiadó, 2017. 444 oldal, 22000 Ft.

Más művészeti ágakról

irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés