bezár
 

építészet

2019. 10. 01.
Az Örkény Színház belső átalakításáért ítélték oda az év belső építésze díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Örkény Színház belső átalakításáért ítélték oda az év belső építésze díjat Az Örkény Színház belső átalakításáért Fülöp Krisztina nyerte el Az év belsőépítésze díjat.

Fülöp Krisztina az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában úgy fogalmazott: egészen más, mindentől különböző műfaj a színházi építészet, mert egyfelől a színházi tér munkahelye az ott dolgozóknak, másfelől a műfajból adódóan tele van érzelemmel. Tehát a színházban dolgozók számára otthon és egy olyan munkahely egyben, amely észrevétlenül működik a látogatók számára. Fülöp Krisztina beszélt arról is, hogy a belsőépítészeti tervezés csaknem egy évig tartott, a munka során a nézőtérre és a kapcsolódó közlekedő terek átalakítására fókuszáltak csapatával.

A színház átalakítását az indukálta, hogy recsegtek-ropogtak a székek, alig lehetett hallani mi történik a színpadon - tette hozzá. Ezért olyan "generális orvoslásra" volt szükség, ami az összes szakágat igényelte. Így együtt dolgozott Vincze Krisztián építésszel, Fürjes Andor akusztikus szaktervezővel, valamint Haász Ferenc világítástervezővel is. Kiemelte azt is, hogy "elhagyhatatlan volt" az az erős, közös munka, amit Mácsai Pállal a teátrum igazgatójával végeztek, akinek határozott elképzelése volt arról, hogy milyen legyen az épület.

Elmondta, hogy dolgozik a kaposvári Csiky Gergely Színház műemlék-átalakításán és hozzáépítésén is, amely során a legfontosabb szempont, hogy láttatni engedjék a gyönyörű, 20-as években épült épület azon értékeit, amit a korábbi felújítások elfedtek. A szakember munkáját nem először díjazta a szakmai zsűri, 2012-ben Glavanovics Orsolyával közösen nyerte el az elismerést a Manninger-villa átalakításáért. A díjat Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója alapította 1998-ban azért, hogy elismerjék az akkori nehéz építőipari körülmények között is kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek munkáját. Az elismerés szakmai hátterét a kezdetektől a Magyar Építész Kamara belsőépítészeti tagozata adta.

Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kép forrása: magyarhírlap.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

A Budapest Café Csengtuban A Budapest Café Csengtuban
Biasol Építészstúdió (Ausztrália): Budapest Café, Csengtu (Kína)
építészet

Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk
Tettek ideje – Lakhatási mozgalmak a 20. században

Más művészeti ágakról

irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés