bezár
 

zene

2019. 10. 01.
A Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyt ad az Olasz Kultúrintézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyt ad az Olasz Kultúrintézetben Josef Rheinberger, Gyöngyösi Levente és Franz Schubert művei szólalnak meg a Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyén csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben, Budapesten.

A hangversenyen Somos Csaba vezényletével Josef Rheinberger kétkórusos a cappella Esz-dúr miséje és Gyöngyösi Levente Gloriája, a Missa Quinque Auctorum egyik tétele hangzik el. A szünet után a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is csatlakozik a kórushoz, akikkel Schubert Esz-dúr miséjét adják elő - közölték a Nemzeti Filharmonikusok (NF) hétfőn az MTI-vel.

A Missa In Es című esten közreműködik Hamvasi Szilvia szoprán, Schöck Atala alt, Szappanos Tibor 1. tenor, Brickner Szabolcs 2. tenor és Pataki Bence basszus. A Próbatermi vendégség sorozatban szombaton Jean-Marie Leclair, Ludwig van Beethoven, Antonio Vivaldi, Johannes Brahms, Richard Strauss és Igor Sztravinszkij alkotásait hallhatja a közönség az NF 6. emeleti próbatermében a Müpában. A koncert házigazdája Kökényessy Zoltán brácsaművész.

Kép forrása: https://www.filharmonikusok.hu/bemutatkozunk/nemzeti-enekkar/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés